体にいい食べ物編〜その7〜Foods that are good for your body ~Part7~
今回は体に良い食べ物編の第7段です。第6段ではオリーブオイルをご紹介させて頂きました。パンやパスタなどの糖質に加えるだけで血糖値の上昇を抑えられるという事でしたね。気になる方はそちらの記事も是非チェックしてみてください。そして今回ご紹介させていただくのは酢です。
This time it's the 7th step of the food that is good for the body. In Chapter 6, we introduced olive oil. Just by adding it to carbohydrates such as bread and pasta, you can suppress the rise in blood sugar levels. If you are interested, please check out those articles as well. And this time I would like to introduce vinegar.
”酢には血糖値を下げる効果があることがわかっており、また食品中のAGEを下げてくれます。さらに血圧を下げることもわかっています。まさに健康が気になり始めたビジネスパーソンにぴったりの食材です。酢に含まれるクエン酸やアミノ酸は、疲労回復のために欠かせない物質であり、夏バテの時期などには特に酢をとることをお勧めします。”
"Vinegar has been shown to be effective in lowering blood sugar levels and also reduces AGEs in food. It is also known to lower blood pressure. It is the perfect ingredient for business people who are just beginning to be concerned about their health. The citric acid and amino acids contained in vinegar are essential substances for recovering from fatigue.”
”酢にも米酢、玄米酢、黒酢、ワインビネガーなどいろいろな種類があります。大事なのは、天然の醸造酢を選ぶ事。科学的に合成された「合成酢」は避けましょう。また、ポン酢類は醤油などの塩分が加えられているのでまったく別物と考えてください。”
”There are various types of vinegar such as rice vinegar, brown rice vinegar, black vinegar, and wine vinegar. The important thing is to choose natural brewed vinegar. Avoid scientifically synthesized “synthetic vinegar”. Also, please consider ponzu sauces to be completely different because salt such as soy sauce is added.”
皆さん体に良い食べ物編の第7段はいかがだったでしょうか。『医者が教える食事術』より一部抜粋してご紹介させて頂きました。連日警戒レベルの暑さが続いていますね。熱中症には気をつけて、この暑さに負けないように対策していきましょう。今回の記事が少しでも何か参考になれば幸いです。
それではまた。ありがとうございました。
Ladies and gentlemen, how did you like the 7th step of the food that is good for your body? I have introduced some excerpts from "Dietary Techniques Taught by Doctors". The heat of the warning level continues every day. Be careful not to get heatstroke and take measures not to lose to this heat. I hope that this article will be of some help to you.
See you soon. thank you very much.
【前回記事】
参考文献 医者が教える食事術 最強の教科書
著者 牧田善二
出版 ダイヤモンド社