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日本人は塩分摂取量が多すぎる!?-Do Japanese people consume too much salt?-

皆さんこんばんわ。前回の記事では腸の環境を良好に保つには!?についてご紹介させていただきました。腸内細菌を整えるには、昆布、ワカメなどの海藻やコンニャク、寒天など水溶性食物繊維を多くとるとのこと事でした。気になる方はそちらの記事もチェックしてみてください。そして今回は、『医者が教える食事術』より一部抜粋してタイトルの内容をご紹介させていただきます。

Good evening everyone. In the previous article, we introduced how to maintain a good intestinal environment! ? In order to regulate the intestinal bacteria, it is important to consume a lot of soluble dietary fiber such as seaweed such as kelp and wakame, konjac, and agar. If you are interested, please check out that article. And this time, I will introduce the contents of the title with an excerpt from "Doctors' Dietary Tips".

"血圧が高いと脳卒中の危険性が高まることはもちろん、慢性の炎症によって免疫力が落ち、がんにもかかりやすいと考えられます。高血圧を侮ってはいけないのです。高血圧には遺伝的体質も影響しますが、最大の原因は肥満です。体重が1キロ増えるごとに血圧は5㎜Hgずつ上がっていくと言われています。ですから、まず糖質を控えて体重を落とすこと。その上で、塩分摂取量を減らすことが重要です。"

"High blood pressure not only increases the risk of stroke, but also weakens the immune system due to chronic inflammation, making you more susceptible to cancer. High blood pressure should not be underestimated. Although genetic predisposition also plays a role in high blood pressure, the biggest cause is obesity. It is said that blood pressure increases by 5mmHg for every kilogram of weight gained. Therefore, the first thing to do is to limit carbohydrate intake and lose weight. On top of that, it is important to reduce salt intake."

"塩分の過剰摂取は胃がんの発生率を高めることも明らかですから、毎日の食事で十分に注意していく必要があります。日本人は1日の塩分平均摂取量は男性で11g、女性で10gです。厚生労働省は男性8g、女性7gまで減らすことを推奨していますが、WHOが掲げる目標値は5gなのです。いかに日本人が塩分過剰かわかるでしょう。"

"It is clear that excessive salt intake increases the incidence of stomach cancer, so it is necessary to be careful with your daily diet. The average daily salt intake for Japanese people is 11g for men and 10g for women. The Ministry of Health, Labor and Welfare recommends reducing this to 8g for men and 7g for women, but the target set by the WHO is 5g. This shows how much salt Japanese people are consuming."

皆さんいかがだったでしょうか。高血圧は減量と減塩で対策できるようですね。ちなみに40歳くらいを境に塩分摂取量が多くなっているようです。つい味が濃いものに慣れてしまうと、それが当たり前になってしまいます。普段の食生活から意識して、塩分摂取は程々にしていきたいですね。今回の記事が何か参考になれば幸いです。それではまた。ありがとうございました。

What did you all think? It seems that high blood pressure can be prevented by losing weight and reducing salt intake. By the way, it seems that salt intake increases from around the age of 40. Once you get used to strong-tasting foods, it becomes the norm. I want to be conscious of my everyday diet and limit my salt intake. I hope this article was helpful in some way. Until next time. Thank you.

【前回記事】

参考文献 医者が教える食事術 最強の教科書
著者 牧田善二 
出版 ダイヤモンド社

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