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古い油は毒性が極めて高い-Old oil is highly toxic-
皆さんこんばんわ。前回の記事では塩分を排出してくれる食品とは!?についてご紹介させていただきました。血圧が気になる人は果物や野菜を積極的にとると良いとのこと事でした。気になる方はそちらの記事もチェックしてみてください。そして今回は、『医者が教える食事術』より一部抜粋してタイトルの内容をご紹介させていただきます。
Good evening everyone. In the previous article, we introduced foods that can help eliminate salt! We said that people who are concerned about their blood pressure should actively consume fruits and vegetables. If you are interested, please check out that article. And this time, we will introduce the contents of the title by excerpting some parts from "Doctors' Dietary Tips".
”人間の細胞は一個一個全て細胞膜に覆われています。その細胞膜の原料は脂質です。だから、細胞を良い状態で保つために脂質の摂取は非常に重要です。脂質の種類は複雑で、大きく分けて飽和脂肪酸と不飽和脂肪酸があります。飽和脂肪酸が多いと、常温で個体になる性質があります。私たちの体内でも固まりやすい性質があると考えられ、肉類などを過剰摂取すれば血液ドロドロ状態になって心筋梗塞など罹患しやすくなります。"
"Every single human cell is covered by a cell membrane. The raw material for that cell membrane is lipids. Therefore, consuming lipids is very important to keep cells in good condition. There are many types of lipids, which can be broadly divided into saturated fatty acids and unsaturated fatty acids. If there is a lot of saturated fatty acids, they have the tendency to become solid at room temperature. It is thought that they also have the tendency to solidify easily within our bodies, and if we consume too much meat, the blood becomes thick, making us more susceptible to diseases such as myocardial infarction."
"一方で、飽和脂肪酸は固体ゆえに変質しにくいという利点もあります。脂質は変性が怖く、酸化した油は毒性の強い物質になります。酸化した質の悪い油を摂取していれば、消化器に直接の症状が現れるだけでなく、長期的には一個一個を覆う細胞膜をも変質させます。古くなった油を料理に使うようなことは絶対にしてはいけません。”
"On the other hand, saturated fatty acids have the advantage that they are solid and therefore do not easily deteriorate. Lipids are frightening when they denature, and oxidized oils become highly toxic substances. If you consume oxidized, poor quality oil, not only will it cause direct symptoms in the digestive system, but in the long term it will also alter the cell membranes that cover each individual cell. You should never use old oil for cooking."
皆さんいかがだったでしょうか。普段何気なく摂取している油からも健康被害が甚大ですね。油を使い回ししている方も少なくないかもしれません。自分の体に影響が出る前に控えた方が良さそうです。油は正しく処分し健康には十分お気をつけください。今回の記事が何か参考になれば幸いです。それではまた。ありがとうございました。
What did you all think? Even the oils we consume every day without thinking about them can have serious health hazards. There may be quite a few people who reuse oil. It would be best to stop using it before it starts to affect your body. Dispose of oil properly and take good care of your health. I hope this article was helpful in some way. Until next time. Thank you.
【前回記事】
参考文献 医者が教える食事術 最強の教科書
著者 牧田善二
出版 ダイヤモンド社