見出し画像

カルノシンが老化を抑制する!?-Carnosine slows down aging!-

皆さんこんばんわ。前回の記事では老化の元凶AGEを溜め込む原因とは!?についてご紹介させていただきました。高血糖や紫外線、タバコ、AGEの多く含む食べ物が原因との事でした。気になる方はそちらの記事もチェックしてみてください。そして今回は、『医者が教える食事術』より一部抜粋してタイトルの内容をご紹介させていただきます。

Good evening everyone. In the previous article, we introduced the causes of the accumulation of AGEs, the root cause of aging. The causes were high blood sugar, ultraviolet rays, tobacco, and foods that are high in AGEs. If you are interested, please check out that article. This time, we will introduce the contents of the title with an excerpt from "Doctors' Dietary Tips."

”ウナギ、鶏肉、マグロなどの肝臓や筋肉に多く含まれる「カルノシン」という物質は、極めて強い抗酸化力を持っています。また、最近の研究では、AGEも強力に抑えられることがわかっています。渡り鳥がロシアから日本まで長い距離を飛んで来られるのも、回遊魚がずっと泳ぎ続けられるのも、カルノシンを豊富に持っているからと考えられます。”

Carnosine, a substance found in large amounts in the liver and muscles of eel, chicken, tuna, and other meats, has extremely strong antioxidant properties. Recent research has also shown that it also strongly suppresses AGEs. It is believed that the reason migratory birds can fly long distances from Russia to Japan, and that migratory fish can continue to swim, is because they are rich in carnosine.”

”こうした「天然の抗酸化物質」とも言うべき食材をとることで、私たちの体に発生する活性酸素が取り除かれ、老化を抑制することが期待できます。若々しくパワーに溢れた体を作るために、カルノシンは注目の成分。ウナギ、鶏肉、マグロなど積極的に食べましょう。”

”By consuming foods that could be called "natural antioxidants," we can expect to remove the active oxygen generated in our bodies and suppress aging. Carnosine is a noteworthy ingredient for creating a youthful, powerful body. Be sure to eat eel, chicken, tuna, and other foods.”

皆さんいかがだったでしょうか。最初はカルノシン??って思われたかもしれませんw。僕もそうでしたがどうやら、ウナギやマグロ、鶏肉に多く含まれる抗酸化作用のある物質のようですね。つまり老化防止が期待できるようです。これは摂取しないわけにはいきませんw。今回の記事が何か参考になれば幸いです。それではまた。ありがとうございました。

What did you all think? At first, you might have thought, "Carnosine?" lol. I did too, but it seems to be an antioxidant substance found in eels, tuna, and chicken. In other words, it seems to have anti-aging properties. I can't help but take it lol. I hope this article was helpful. Until next time. Thank you.


【前回記事】

参考文献 医者が教える食事術 最強の教科書
著者 牧田善二 
出版 ダイヤモンド社

この記事が参加している募集

この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?