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多くの添加物は発がん性が証明されている!?-Many additives have been proven to be carcinogenic!?-

皆さんこんばんわ。前回の記事では固い食べ物をよく噛んで食べるについてご紹介させていただきました。ナッツ類、繊維質の多い野菜、赤身の肉、小魚など、咀嚼力が必要なものを食べるとの事でした。気になる方はそちらの記事もチェックしてみてください。そして今回は、『医者が教える食事術』より一部抜粋してタイトルの内容をご紹介させていただきます。

Good evening everyone. In the previous article, I introduced how to chew hard foods thoroughly. I mentioned eating foods that require chewing power, such as nuts, fibrous vegetables, lean meat, and small fish. If you are interested, please check out that article. This time, I will introduce the contents of the title by excerpting some parts from "Doctors' Dietary Tips."

”どんな食べ物でも腐るのが当たり前で、その当たり前が行われないように手を加えたものは食べないほうが賢明です。しかし、清潔志向が強い日本人は「腐らない」方をよしとしてしまうのです。スーパーで売られているカット野菜には、殺菌剤として「次亜塩素酸」が使われています。この殺菌剤は、回転寿司でも重宝されています。”

”It is natural that any food will spoil, and it is wise not to eat anything that has been tampered with to prevent this from happening. However, Japanese people, who are very clean-conscious, tend to prefer things that do not spoil. Cut vegetables sold at supermarkets use hypochlorous acid as a disinfectant. This disinfectant is also highly valued at conveyor-belt sushi restaurants.”

”ナッツ類は総じておすすめの食品ですが、添加物のチェックは怠らないようにしてください。ピスタチオによく使われる防カビ剤「OPP(オルトフェニルフェノール)」には発がん性があることがわかっています。添加物の中でも最もたちが悪いのが発色剤です。ハムやソーセージなどの加工肉に多く使われる「亜硝酸塩」はWHOが明確に発がん性を指摘しています。”

”Nuts are generally recommended foods, but be sure to check for additives. OPP (orthophenylphenol), a mold inhibitor often used in pistachios, is known to be carcinogenic. The most nasty additives are colorants. Nitrites, which are often used in processed meats such as ham and sausages, have been clearly pointed out by the WHO as carcinogenic.”

皆さんいかがだったでしょうか。添加物って目に見えるものではないので、あまり気にならないですが、恐ろしいですね。ハムやソーセージも美味しいのでどちらも好きですが、食べる頻度は気をつけていきたいです。毎日食べている人は少し注意してみるといいかもしれません。今回の記事が何か参考になれば幸いです。それではまた。ありがとうございました。

What did you all think? Additives are invisible, so they don't really bother me, but they are still scary. Ham and sausages are both delicious, so I like them, but I want to be careful about how often I eat them. People who eat them every day might want to be a little more careful. I hope this article was helpful in some way. Until next time. Thank you.

【厳選ナッツ類3選】


【前回記事】


参考文献 医者が教える食事術 最強の教科書
著者 牧田善二 
出版 ダイヤモンド社

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