Cookie recipe from 30 years ago / 30年前のクッキーレシピ
Hello there.
This is a picture diary of
the oldies duo (Guitar & Vocal) 'The Mints'.
こんにちは
オールディーズ・デュオ(ギター&ヴォーカル)
The mints のピクチャーダイアリーです。
I pulled out a 30-year-old recipe book from the back of the bookshelf.
Baking cookies.
Shoveling snow.
Drinking tea.
Shoveling snow.
Baking bread.
Shoveling snow again.
30年前のお菓子のレシピ本を
本棚の奥から ひっぱりだして。
クッキーを 焼いたり。
雪かきしたり。
お茶を 飲んだり。
雪かきしたり。
パンを 焼いたり。
またまた。雪かきしたり。
Spice cookies
Ingredients: 150 g flour
1/2 tablespoon baking powder
1/2 teaspoon cinnamon
1/3 teaspoon nutmeg
1 teaspoon ginger powder
about 40g unsalted butter
Sugar As much as you like
1 egg
raisins, as much as you like
スパイスクッキー
材料 : 小麦粉 150g
ベーキングパウダー 大さじ1/2
シナモン 小さじ1/2
ナツメグ 小さじ1/3
ジンジャーパウダー 小さじ1
無塩バター 40gくらい
砂糖 自分の好きなだけ
卵 1個
レーズン 自分の好きなだけ
Preparation
1 : Mix butter and sugar.
2 : Beat the egg into the mixture.
3 : Cut raisins into desired size and add to mixture.
4 : Add the sifted flour, baking powder, cinnamon, nutmeg and ginger powder to 3.
5 : Divide 4 into 60 rounds.
6 : Mash the rounds into a thin layer.
7 : Bake in the oven at 170°C for 20 minutes.
作り方
1 : バターと砂糖を混ぜる。
2 : とき卵を1に混ぜる。
3 : 自分の好きな大きさに切ったレーズンを2に加えて混ぜる。
4 : ふるっておいた薄力粉、ペーキングパウダー、シナモン、ナツメグ、ジンジャーパウダーを3に加えて混ぜる。
5 : 4を60個に分けて丸める。
6 : 丸めた5を薄くつぶす。
7 : 170℃のオーブンで20分焼いたら出来上がり。
Adult spice. Slightly raisin.
Rough texture.
Irresistible♪ I can't stop♪
大人のスパイス。ほんのりレーズン。
ざくざく食感
たまらん♪とまらん♪
Today's English : cookie, recipe, bookshelf, spice, ingredient, cinnamon, nutmeg, rough, texture, irresistible
今日の英語 : クッキー、レシピ、本棚、スパイス、食材、シナモン、ナツメグ、ざらざら、食感、たまらない
Now music time!
Today's song : Sugar and Spice / Searchers
今日の曲 : シュガー アンド スパイス / サーチャーズ
Please take your time.
ゆっくりしていってくださいね。
See you tomorrow!
また明日会いましょう!
札幌のオールディーズデュオ The Mintsです。VocalとGuitarで懐かしい洋楽や邦楽を演奏しています。
■ Mints SNS info: YouTube / Instagram / Ameblo / Scrapbox / Stand.fm ■
The MintsのSNSです。遊びに来てね!
★ ホームページ… Amebaownd
★ Mintsの演奏動画… YouTube
★ 写真と演奏動画… Instragram
★ 写真日記と音楽… Ameblo
★ 写真日記… Scrapbox (Picture Diary)
★ 不定期ラジオ… Stand.fm (radio)