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赤身のステーキを適量食べる-Eat lean steak in moderation-
皆さんこんばんわ。前回の記事ではポテトチップスは悪魔の食べ物!?についてご紹介させていただきました。実はポテトッチプスには「アクリルアミド」という発ガン性の高い物質が大量に含まれているとのこと事でした。気になる方はそちらの記事もチェックしてみてください。そして今回は、『医者が教える食事術』より一部抜粋してタイトルの内容をご紹介させていただきます。
Good evening everyone. In the previous article, I introduced the idea that potato chips are the devil's food!? In fact, potato chips contain a large amount of a highly carcinogenic substance called "acrylamide." If you are interested, please check out that article. And this time, I will introduce the contents of the title with an excerpt from "Doctors' Dietary Tips."
”長寿者には肉好きが多いのも事実です。彼らに共通しているのが、牛や羊などの赤身のステーキをよく食べていること。特に自然に放牧されているものを選んでいることです。自然に放牧されて育った動物の肉は、良質のタンパクや鉄分を多く含む、非常に優れた食品です。余分な脂質もなく、噛みごたえがあり、肉本来の持つ美味しさを味わえます。魚も養殖より天然の方が美味しく健康にいいのと同じです。”
”It is true that many long-lived people are meat lovers. What they all have in common is that they often eat lean steaks from beef or lamb, and they particularly choose meat that has been raised on natural pastures. Meat from animals that have been raised on natural pastures is an excellent food, containing a lot of high-quality protein and iron. It is free of excess fat, has a good bite, and allows you to enjoy the natural deliciousness of meat. It's the same as how wild fish is tastier and healthier than farmed fish.”
”一口に肉といっても全く質が違うのです。脂質の多い肉を多食すればコレステロールを上げるだけでなく、大腸がんの引き金になることもわかっています。肉自体ではなく、動物性脂肪ががんのもととなるのです。わざわざ高いお金を出して、人工的に太らせた油だけの肉を食べることはやめましょう。目安としては70g程度の赤身の肉を2日に一度の割合で食べることをおすすめします。”
”Even though they are all called meat, the quality is completely different. Eating a lot of fatty meat not only raises cholesterol, but it is also known to trigger colon cancer. It is not the meat itself that causes cancer, but the animal fat. Don't go to the trouble of spending a lot of money to eat artificially fattened meat that is just oily. As a rough guide, we recommend eating about 70g of red meat once every two days.”
皆さんいかがだったでしょうか。脂質の多いお肉を多食するのは控えた方が良さそうですね。僕も昔は気にせず食べていましたが、最近では食べる機会も減りました。というか胃がもたれるので、食が進まなくなったという方が適切かもしれませんw。歳を重ねるにつれて健康にもより気をつけていきたいですね。今回の記事が何か参考になれば幸いです。それではまた。ありがとうございました。
What did you all think? It seems best to avoid eating too much fatty meat. I used to eat it without worrying about it, but recently I have had fewer opportunities to eat it. Or rather, it makes my stomach feel heavy, so it might be more accurate to say that I don't eat as much lol. As I get older, I want to be more careful about my health. I hope this article was helpful in some way. Until next time. Thank you.
【前回記事】
参考文献 医者が教える食事術 最強の教科書
著者 牧田善二
出版 ダイヤモンド社