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オリーブオイルは最強の油なのか!?-Is olive oil the best oil?-

皆さんこんばんわ。前回の記事では古い油は毒性が極めて高いについてご紹介させていただきました。脂質は変性が怖く、酸化した油は毒性の強い物質になるとのこと事でした。気になる方はそちらの記事もチェックしてみてください。そして今回は、『医者が教える食事術』より一部抜粋してタイトルの内容をご紹介させていただきます。

Good evening everyone. In the previous article, I introduced the fact that old oil is extremely toxic. Lipids are prone to denaturation, and oxidized oils become highly toxic substances. If you are interested, please check out that article. This time, I will introduce the contents of the title by excerpting some parts from "Doctors' Dietary Tips."

"オリーブオイルについては、ほぼ100%、健康にいい油として積極的に摂取していいと私は判断しています。聖路加国際病院の故・日野原重明先生も、毎朝オリーブオイルを飲んでいたそうです。2016年の研究では、エキストラバージンオリーブオイルは食後血糖値を下げることが報告されています。摂取量の目安として、大さじ1〜2杯(15~30ミリ)ぐらいを適量と考えていいでしょう。"

As for olive oil, I believe it is almost 100% okay to actively consume it as a healthy oil. The late Dr. Shigeaki Hinohara of St. Luke's International Hospital also drank olive oil every morning. A 2016 study reported that extra virgin olive oil lowers post-meal blood sugar levels. As a guideline for the amount of intake, you can consider 1 to 2 tablespoons (15 to 30 milliliters) to be an appropriate amount.

"ただし、高温度の加熱処理をしていないものであること、製造日からあまり日数が経っていない新鮮なものであること、開封したら早めに使い切ることといった条件はつけておきます。オリーブオイルは、液体の油でありながら、比較的変性しにくいと言われていますが、脂質は変性することで毒性が強くなっていきます。どんな油でも変性に注意が必要。"

"However, there are some conditions to keep in mind, such as that it has not been heated at high temperatures, that it is fresh and not too long after its manufacture date, and that it should be used up as soon as possible after opening. Olive oil is a liquid oil, but it is said to be relatively resistant to denaturation, but lipids become more toxic when denatured. It is important to be careful of denaturation with any oil."

皆さんいかがだったでしょうか。油にも種類が色々ありますが、中でもエキストラバージンオリーブオイルがいいようですね。僕も普段料理で使用していましたが、加熱処理していないものがベストというのは驚きです。サラダのドレッシングやその他使用用途があれば教えていただけると嬉しいです。今回の記事が何か参考になれば幸いです。それではまた。ありがとうございました。

What did you all think? There are many types of oil, but it seems that extra virgin olive oil is the best. I usually use it in my cooking, but I was surprised to learn that the best is the one that hasn't been heat-treated. I would be happy if you could let me know if you have any other uses for it, such as salad dressing. I hope this article was helpful in some way. Until next time. Thank you.


【前回記事】

参考文献 医者が教える食事術 最強の教科書
著者 牧田善二 
出版 ダイヤモンド社

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