241007 醤油百態、ステップ
醤油の偉大さを
ヒシヒシと感じています
かつて
マグロや薬喰の時に
その臭い消しと風味付けに
醤油が大いに役立った
と聞いていますが
醤油自体の
風味の素晴らしさを
最近の僕は痛感シています
調理をスる側に回った頃
その偉大さは感じて居ました
若い頃はネガに感じて居た
そのキャラクターの強さも
究極は塩梅の世界で
チャンと醤油が
自分のパレットの一色とシて
使える様にナったんじゃないか
と感じたのは最近かなぁ
まだ打率の話が出ちゃうのは
まだまだ究めたとは言い難い
道半ば故の事だから
と想っています(・ᴗ・)
薄めた時の香りの変化
花が咲いた様な華やかな香り
トロリと白い皿を流れる時の
甘さを予感サせる香り
香りの話だけで行は増え
味の話だけでページが進みます
醤油の偉大さは
それだけでは無いと想います
241007 Soy Sauce 100 attitude, step
I feel the greatness of soy sauce
In the past, when tuna and medicinal food
Soy sauce used to be a great help in removing the smell of tuna and medicinal food
I have recently become acutely aware of the greatness of the flavor of soy sauce itself.
When I was on the side of the cook
I've always felt the greatness of soy sauce.
When I was young, I had a negative impression of its strong character
Ultimately, it's a world of salt and pepper
I knew that soy sauce
I think I've learned to use soy sauce as one of the colors in my palette
I think it's only recently that I've felt
I'm still talking about batting average.
I can't say I've mastered it yet
I think it's because I'm still in the middle of the road.
The change of fragrance when it is diluted
A gorgeous fragrance like a flower blooming
The aroma of soy sauce flowing on a white plate with a hint of sweetness
Lines go on and on just talking about the aroma
and the pages go on and on just talking about the taste
The greatness of soy sauce
Is more than just that, I think.
by DeepL
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