パフォーマンスを最大化する食事術〜その4〜Dietary Techniques to Maximize Performance ~Part 4~
加工肉はできるだけ食べない
WHOの発がん性発表が話題にならない謎
前回の記事でパフォーマンスを最大化する食事術のその3をご紹介させていただきました。蜂蜜は抗酸化作用があり、適度に摂取することで健康維持に役立ちます。気になる方はそちらの記事もチェックしてみてください。そして今回は、その4を『医者が教える食事術』より一部抜粋してご紹介させていただきます。
In the previous article, I introduced part 3 of dietary techniques to maximize performance. Honey has antioxidant properties and, when consumed in moderation, can help maintain health. If you are interested, please check out these articles as well. This time, I would like to introduce Part 4, an excerpt from ``Eating Techniques Taught by Doctors''.
”ハムエッグは朝食の定番です。でも、ハムやベーコン、ソーセージといった加工肉を毎朝食べるような事はやめましょう。WHO(世界保健機関)ではこうした加工肉に発がん性があることを認めています。それでも、日本であまり話題にならないのは大手業社を守らなければならない政府の思惑があるからでしょう。”
”Ham and eggs are a breakfast staple. However, avoid eating processed meats like ham, bacon, and sausage every morning. The World Health Organization (WHO) recognizes that processed meat is carcinogenic. Still, the reason why this issue is not talked about much in Japan is probably due to the government's desire to protect major corporations.”
”市販されているたいていの加工肉には、日持ちさせるための防腐剤やきれいに見せる発色剤など危険な物質が入っています。特に、亜硝酸塩という発色剤は発がん性があることがはっきりとわかっています。無農薬野菜などを扱っている専門のスーパーでは、こうした添加物が含まれていない加工肉が含まれています。”
Most commercially available processed meats contain dangerous substances such as preservatives to make them last longer and coloring agents to make them look pretty. In particular, nitrites, a color-forming agent, have been shown to be carcinogenic. Specialized supermarkets that sell pesticide-free vegetables contain processed meat that does not contain these additives.
皆さんいかがだったでしょうか。すでにご存知の方もおられたかもしれませんが、結構驚きの内容ですね。ハムやソーセージは美味しくて手軽に摂取できますが、毎朝食べるということは少し控えた方が良いかもしれませんね。今回の記事が何か少しでも参考になれば幸いです。それではまた。ありがとうございました。
What did you all think? Some of you may already know this, but it's quite surprising. Ham and sausage are delicious and easy to consume, but it may be a good idea to refrain from eating them every morning. I hope this article will be of some help to you. See you soon. thank you very much.
【前回記事】
参考文献 医者が教える食事術 最強の教科書
著者 牧田善二
出版 ダイヤモンド社