【3min-DAIRY NEWS】まいにち英語☼Popular Vegan Egg “JUST Egg” Is Making Its Way to Europe After Its Key Ingredient Was Finally Approved By The European Commission
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Eat Just—the California-based company behind JUST Egg—
makes the vegan egg replacer
with a novel mung bean protein
that was first deemed safe
for use in food products by the European Food Safety Authority (EFSA)
in October 2021 and gained approval by the European Commission earlier this year.
This approval by the EFSA
made the JUST Egg
key ingredient
the first novel legume protein
to be deemed safe
under the regime
that has governed all new food ingredients entering the European markets since May 1997.
“Forward-thinking consumers in Europe have been asking for JUST Egg since the day it launched in the US,”
Josh Tetrick,
co-founder and CEO
of Eat Just,
said in a statement.
Whether because of climate change, health, or a connection to animals, the demand has been significant as has interest from retail and foodservice partners.
This article is republished from VegNews.
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《words/phrases》
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(ながらバックグラウンド再生可能)
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ー人気のヴィーガン卵代替品JUST Eggその主要成分がついに欧州委員会に承認され、欧州に進出ー
カリフォルニア州に拠点を置くJUST Eggの開発会社Eat Justは、2021年10月に欧州食品安全機関(EFSA)によって食品への使用が安全と判断され、今年初めに欧州委員会の承認を得た新規緑豆タンパク質を使用してビーガン卵代替食品を製造しています。このEFSAの承認により、JUST Eggの主要成分は、1997年5月以来、欧州市場に参入するすべての新規食品成分を規制している制度の下で安全とみなされた最初の新規マメ科タンパク質となりました。
イート・ジャストの共同創業者兼CEOであるジョシュ・テトリックは、「ヨーロッパの先進的な消費者は、米国で発売されたその日からJUST Eggを求め続けてきました」と述べています。気候変動、健康、動物とのつながりなど、その理由はさまざまですが、小売店や外食産業からの関心も高く、需要は大きくなっています。
この記事はVegNewsに掲載されたものです。
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