パナンカレー|これ、一番好きです
カレーペーストコーナーに食べたことのない種類を見つけたので試しに買ってみた「パナンカレー」。これ、めちゃうまだよ。
■どんな味??
カレーペーストのメーカーによって味は異なると思いますが、コクがありピーナッツの甘さ・スパイスの香り・唐辛子の辛さを感じます。どうやらタイ南部のカレーだそうで、同じくタイ南部のカレー・マッサマンカレーと似ているけれど、それよりも辛味が強く、私は好きでした。
レストランのメニューで見たことがないのは、地域的な理由でしょうか?南部の方に行けばあるのかな??
私はタイに滞在中に、南部の方に行く機会があるだろうか。マレーシアにより近く、イスラム文化圏と聞きます。街の建物も全然違うらしいですね。治安が悪い地域もあるとのことですが、実際どうなんだろう。せっかくだから行ってみたいなぁ。
■作り方
1、お肉と野菜を炒めておく。(今回使ったのは、鶏もも肉、玉ねぎ、にんじん、じゃがいも)
2、別の鍋にココナッツミルクを入れて、ぐつぐつするまで火にかける。その後カレーペーストを入れて混ぜる。
3、カレーの鍋にお肉と野菜を入れて混ぜる。
4、最後にナンプラーや中華の素を入れて味を調える。
できあがり~!家にガパオがあったので上に乗せてみました♪
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"What's taste?"
I found one kind of Thai curry paste named Panang Curry. I've never eaten even in restaurant before. I bought it with curiosity. Its taste might differ depending on manufacturer, but I think that you can enjoy sweetness of peanuts, spicy aroma, and chili taste. It is like "massaman curry", which is the curry of south part of Thailand. Panang curry is spicier than massaman curry, because of that I prefer panang curry.
I haven't been to south areas of Thailand. I don't know whether I will be there within staying Thailand. I heard that south areas of Thailand are Islamic culture.
"How to cook"
1, cutting meats and vegetables. putting them in a pan, stir frying them.
2, putting coconut milk in an another pot, simmering it until becoming bubbled.
3, putting meats and vegetables into a pot with curry together.
4, at the end, putiing some nampla or chinese soup powder to adjust the seasoning