230319 よ風リブロースver.2301・プロの一流
よ風リブロース
2301バージョン
材料
リブロース
お好みのソース
フライパン
安定した火力
塩胡椒
(個人的オススメはギャバン)
準備
肉の大きさに対して
倍の大きさ
肉が半径に収まるように
焼けるフライパンを用意します
リブロースは
オーダーカットが理想的なれど
店頭サイズでも焼けます
理想的な厚みは35mm
以上でも以下でも焼けます
調理
肉を浄水で洗い
ペーパータオルで
よく拭き取ります
フライパン
鉄なら十分に加熱し
テフロンなら加熱前に
リブロースの脂肪の眼
(リブアイ)と外側が
火力の中心に乗るよう置く
火加減は最小
比較的頻繁に裏返し
脂身を加熱する
裏返すタイミングは
色が変わる
や
音が出る
や
焦げ色が着く
など
両面からジックリ
加熱する
最初の裏返し時に
焼いた面に塩胡椒
裏返す度に各1度
シッカリ両面に振り掛ける
脂身に菜箸を差し込み
フワフワにナったら
ソースを投入
フライパンの熱で
ソースを沸かし
煮詰まったソースを
両面に絡める
皿に盛りつけて完成
Yofu Ribeye
Version 2301
Ingredients
rib roast
Sauce of your choice
Frying pan
Stable heat
Salt and pepper (personal recommendation: Gabin)
Preparation
Double the size of the meat in relation to the size of the meat
So that the meat fits in the radius
Prepare a frying pan that can be used for grilling.
Ideally, the ribeye should be cut to order.
but it can also be cooked to store-bought size.
The ideal thickness is 35mm
It can be baked above or below 35mm.
Cooking
Wash meat in clean water and pat dry with paper towels.
Wipe well with paper towels.
If using an iron frying pan, heat thoroughly
If using a Teflon pan, heat the meat thoroughly before frying.
Place the ribeye and the outside of the ribeye in the center of the pan
center of the heat.
Minimal heat.
Turn over relatively often
Cook the fatty side.
When to turn over
Color changes
or
it makes a noise
or
Browning
Heat slowly from both sides
When first flipping over
Salt and pepper the cooked side
Once on each side after each flip
Sprinkle both sides thoroughly.
Insert chopsticks into the fat
When it becomes fluffy, put the sauce in the pan.
Bring the sauce to a boil in the heat of the frying pan.
Pour the sauce over both sides of the fish.
Serve on a plate.
by DeepL
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