ガーリックアチャールの作り方 インド料理 レシピ スパイスの使い方

この動画では、インドの伝統的なニンニク漬物「ガーリックアチャール」の作り方を紹介します。スパイスと油で漬け込んだガーリックアチャールは、カレーの付け合わせにピッタリ!個性的なスパイスのブレンドがニンニクの風味を引き立て、インド料理との相性も抜群です。保存も簡単で、作り置きすればいつでもインドの味を楽しめます。



ガーリックアチャール - インドの漬物の魅力を凝縮

スパイスと油で漬け込んだニンニクの漬物、ガーリックアチャール。個性的なスパイスの絶妙なブレンドが、ニンニクの風味を引き立てます。漬け込むことで生まれる深みのある味わいとスパイスの複雑な香りが、インド料理との相性抜群。冷蔵庫で1〜2週間程度保存可能なので、作り置きしておけば手軽にインドの味を楽しめます。自家製のガーリックアチャールで、あなたの食卓に新しい彩りと驚きを。
【Point】
※2日後から美味しく召し上がっていただけます
※保存する際は、上澄み油を捨てないでください
上澄み油が防腐剤代わりになります
※冷蔵庫である程度(1〜2週間)保存できますが、保存容器を開封後はなるべく早く食べきってください

★今回使ったスパイス
フェンネルシード https://amzn.to/3TkACG7
フェネグリークシード https://amzn.to/49FjGAT
マスタードシード https://amzn.to/49GNMUQ
ニゲラ(カロンジ) https://amzn.to/42XBKDV
ターメリック https://amzn.to/3piZi6M
チリパウダー https://amzn.to/3PAdpz4

【ガーリックアチャールの作り方】

材料:

ニンニク 300g
フェンネルシード 大さじ1杯(10g)
フェネグリークシード 大さじ1と1/2杯(20g)
マスタードシード 大さじ3杯(30g)
ニゲラ(カロンジ) 大さじ2と1/2杯(20g)
ターメリック 小さじ1と1/5杯(10g)
チリパウダー 小さじ1と1/5杯(10g)+大さじ1杯(15g)
塩 大さじ2と1/3杯(40g)
油(あればマスタードオイル) 大さじ3と1/3杯(50cc)
レモン果汁 大さじ1杯(15g)
酢 大さじ1杯(15g)

【作り方】
00:00 OPENING 材料紹介
00:41 ホールスパイス(フェンネルシード、フェネグリークシード、マスタードシード、ニゲラ(カロンジ))を5分程度乾煎りする
ニンニクの殻を取る
03:41 ミルでホールスパイスを細かくする
ターメリック、チリパウダー(10g)、塩を加えてよく混ぜる
保存容器を煮沸消毒する
06:52 鍋に油を引いて、ニンニクを炒める
ニンニクが柔らかくなったら、火を止める
07:50 油の温度が下がったら、スパイスを加えて、油を温めながら混ぜ合わせる
酢とレモン果汁を加える
沸騰したらチリパウダー(15g)を加えてひと混ぜしたら火を止める
08:51 粗熱が取れたら保存瓶に移して、蓋をして保存
10:24 レシピ


-----------------------------------------------------------------------

Garlic Achaar - The Essence of Indian Pickles

Garlic Achaar, an Indian pickle made by marinating garlic in spices and oil. The exquisite blend of unique spices enhances the flavor of garlic. The deep, rich taste and complex aroma of spices that develop during the pickling process perfectly complement Indian cuisine. This homemade Garlic Achaar can be stored in the refrigerator for 1-2 weeks, making it easy to enjoy the taste of India whenever you want. Bring new colors and surprises to your dining table with this homemade Garlic Achaar.
Here's the English version of the Garlic Achaar recipe:

【How to Make Garlic Achaar】

Ingredients:
- Garlic 300g
- Fennel Seeds 1 tablespoon (10g)
- Fenugreek Seeds 1 and 1/2 tablespoons (20g)
- Mustard Seeds 3 tablespoons (30g)
- Nigella (Kalonji) 2 and 1/2 tablespoons (20g)
- Turmeric 1 and 1/5 teaspoons (10g)
- Chili Powder 1 and 1/5 teaspoons (10g) + 1 tablespoon (15g)
- Salt 2 and 1/3 tablespoons (40g)
- Oil (preferably Mustard Oil) 3 and 1/3 tablespoons (50cc)
- Lemon Juice 1 tablespoon (15g)
- Vinegar 1 tablespoon (15g)

Instructions:
00:41 Dry roast the whole spices (fennel seeds, fenugreek seeds, mustard seeds, nigella (kalonji)) for about 5 minutes. Peel the garlic.

03:41 Grind the whole spices finely using a mill. Add turmeric, chili powder (1 and 1/5 teaspoons), and salt, and mix well. Sterilize the storage container by boiling.

06:52 Heat oil in a pot and fry the garlic. When the garlic becomes soft, turn off the heat.

07:50 Once the oil temperature drops, add the spices and mix while heating the oil. Add vinegar and lemon juice. Once it boils, add chili powder (1 tablespoon), give it a stir, and turn off the heat.

08:51 When the mixture has cooled down, transfer it to a storage jar and close the lid for storage.

Notes:
- The Garlic Achaar will taste best after 2 days.
- When storing, do not discard the oil on the surface. This oil acts as a preservative.
- It can be stored at room temperature for 1 year, but once the storage container is opened, consume it as soon as possible.

Links to the spices used:
- Fennel Seeds https://amzn.to/3TkACG7
- Fenugreek Seeds https://amzn.to/49FjGAT
- Mustard Seeds https://amzn.to/49GNMUQ
- Nigella (Kalonji) https://amzn.to/42XBKDV
- Turmeric https://amzn.to/3piZi6M
- Chili Powder https://amzn.to/3PAdpz4


-----------------------------------------------------------------------
HP : https://spice-market-japan.com/
Instagram: / spice_market_japan
Facebook: / spicemarketjapan
𝕏(旧Twitter): / spicemarket2022
-----------------------------------------------------------------------

Equipments & etc:
Camera : Sony α7S III | Sigma sd Quattro(photograph)
Lens : Sony FE 24-70mm F2.8 GM | Sigma 70mm F2.8 DG MACRO | Art
Mic:Sony ECM-B1M
Edit : Adobe Premiere Pro
Music : Epidemic Sound

この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?