My daily breakfast 私の毎日の朝食
多分説明は必要ないでしょう。これが私の毎日の朝食です。しっかりと食べるため、一日2食です。午後4時くらいに昼食と夕食を兼ねてそのあとは食べません。一番上はプレーンヨーグルトに一日前に乾燥イチジクをつけ込んでおきます。そうすると乾燥イチジクが柔らかくなります。それにイチゴとブドウをのせました。果物は季節によって変わります。
次の写真はオクラを一日前にスライスして水を加えておきます。一日おくと水の部分がドロッとします。それにおかかとすったショウガと醤油を加えたものです。これは私の英語の先生に教えてもらいました。目によいそうです。確かに冬場散歩に出ると、涙が止まりませんでしたが、止まりました。
次はサラダです。サラダボールのようなどんぶり一杯のサラダを食べます。これで野菜は十分でしょう。レタス、トマト、これにMAGIC SALTをかて、オリーブオイル、レモンを搾ります。それに生ハム、バナナを加えておしまい。
これをサンドイッチにしてたべます。パンはとろけるチーズをのせてオーブンで焼きます。先ほどのサラダにジャガイモサラダをのせてサンドイッチのできあがりです。これが私の毎日の朝食です。
Perhaps an explanation is unnecessary. This is my daily breakfast. I eat two meals a day, ensuring they are hearty. I usually have brunch around 4 PM, which serves as both lunch and dinner, and I refrain from eating afterwards.
The topmost item is plain yogurt with dried figs soaked in it the day before to soften. On top of that, I add strawberries and grapes, which vary depending on the season.
The next photo shows sliced okra soaked in water the day before and
then added with a dash of grated ginger, soy sauce, and bonito flakes . This was a tip from my English teacher, who mentioned it's good for the eyes. Indeed, I used to tear up during winter walks, but not anymore.
Next is a salad. I eat a bowlful of salad akin to a salad bowl. This provides an ample serving of vegetables—lettuce, tomatoes, sprinkled with MAGIC SALT, drizzled with olive oil and lemon juice. I add some prosciutto and banana to complete it.
I turn this into a sandwich. I place the salad on bread topped with melted cheese and bake it in the oven. This, along with potato salad, completes my daily breakfast.