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発酵生活 or "fermenting lifestyle"
My German friend Christina texted me saying every time she sees a book about fermentation, she thinks of me.
I’m glad to hear that and I remember we talked about fermentation a lot for sure.
I started making soy sauce malt from yesterday. It’s really easy to make. You put equal amounts of soy sauce and malt in a container and mix them all together.
And all you have to do is mix them several times per day. That’s it!
I prepared to make nukazuke as well. It’s about time to do.
I always enjoy "fermenting lifestyle" by stirring something like this :)
ドイツの友人、クリスティーナからメールあり(スカイプのメッセージ)。発酵に関する本を見るたびに私のことを思い出すと。
うれしいな。確かにわたしたちはよく発酵の話をしたっけ。
昨日から醤油麹を作り始めた。作り方は本当に簡単。容器に醤油と麹を同量入れて、全部混ぜ合わせる。
そして、1日に数回混ぜればいい。それだけ!
ぬか漬けも作ろうと思って用意した。そろそろ漬けてもいいころかと。
こんな風に何かをかき混ぜながら、わたしはいつも「発酵生活」を楽しんでいます :)
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