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塩麹を作ろう/Make Salted rice malt

塩麹を作ろう/Make Salted rice malt

塩麹は万能調味料であるだけでなく、肉類を柔らかくしてくれる作用がある、チョーヘルプフルな調味料。できあがり迄に時間はかかりますが、作り方は至ってシンプルなのでぜひ作ってみてください。
Shio koji (Salted rice malt) is a very helpful seasoning for any cooking because it makes meat soft as well as just an all-purpose seasoning.
It takes a time to be completed but easier cooking than your imagination.

<材料>
米麹 200g
・塩  70g
・水  200~220g

※煮沸消毒をしてしっかり乾燥させた蓋付瓶準備が必要です。

≪Ingredients≫
200g Rice malt
70g   Salt
200~220g  Water

※Be sure to prepare a bottle with a lid that has been sterilized by boiling and dried thoroughly.

1)ボウルの中に米麹と塩を入れて手でよく混ぜあわせる
2)瓶の中に米麹と塩を合わせたものを入れ、水を注ぎかき混ぜる。
3)翌日から水分がミルク状になるまで一日1回かき混ぜる。
※出来上がりの目安は、冬は10日間、夏は5日~7日
※常温においておき、熟成したら冷蔵庫で保管する

1) Put rice malt and salt in a bowl and mix well with your bare hands.
2) Put rice malt and salt in a bottle, put water, and stir well with a spoon.
3) Stir it once a day until the water becomes milk-like.
*About 10 days are needed for completion in winter, and about 5 to 7 days in summer.
*Leave the bottle at room temperature and keep it in the refrigerator after fermentation.

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1日目(The first day)

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3日目(The third day)

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