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イタリア人が教える,実は簡単だったティラミスのレシピ

イタリア人の友人が教えてくれたティラミスのレシピです.一緒に作って食べたらめちゃくちゃ美味しかったのでシェア.レシピは全部友人がかいてくれました.ChatGPTで訳してコピペ+僕で一部補足しました.

【材料と道具】

  • 150グラムのサヴォイアルディビスケット(またはレディフィンガーとも呼ばれます)(もしなければスポンジケーキみたいなもので代用あるいは手作り.ただクッキーのおかげで時短できるので可能なら見つけ出したいところ.

  • 250グラムのマスカルポーネチーズ

  • 210グラムのホイッピングクリーム(脂肪分30〜35%程度)

  • 55グラムの砂糖

  • コーヒー約200ml(ビスケットを浸す量によって異なります)

  • ココアパウダー(約2スプーン、各層に1つ)

  • 電動のキッチンミキサーや泡立て器

  • 深くて十分な大きさのトレイ(長方形がより適しています)(2層分入る大きさ)


マスカルポーネ
サヴォイアビスケット/フィンガークッキー
ココアパウダー

【手順】(およそ30分)

1: クリームと砂糖をボウルまたはグラスに入れ、ミキサーや泡立て器で混ぜ合わせます。液体状ではなく、固すぎない程度になるまで混ぜます。マスカルポーネは少し固いので、混合物はバランスよくなるようにします。

2: 全てのマスカルポーネチーズをホイップクリームと一緒にボウルに入れ、スプーンで塊がなくなるまでよく混ぜます。

3: コーヒーをボウルに注ぎます。ビスケットを1つずつ(ビスケットがふやけすぎないように多すぎず、かといって固すぎないように少なすぎず)浸します。浸したら、トレイの底(長方形が良いですが、円形でも構いません)に並べます。ビスケットを浸したものでトレイの底全体を覆います。

クッキーをコーヒーに浸し,敷き詰めていく.両面3秒程度浸せば十分.冷蔵庫に置いているうちにコーヒーがクッキーに染み渡り,スポンジ状になる.

4:  混合したクリームとマスカルポーネの約半分をビスケットの上に塗り、均一な層になるようにします。

5:  クリームの層に、ココアパウダーを適量(味が強すぎない程度)振りかけます。塊を防ぐためにふるいを使うと良いです。

6:  ステップ3から5を繰り返して2層にします。

7:  ティラミスを入れたトレイを少なくとも1時間半から2時間冷蔵庫に入れます(作った直後にすぐに食べないでください)。層がしっかり混ざるようにします。
完成です。すぐに食べようとすると,ココアパウダーが肺に入りそうになるので気をつけてください.一日置くとココアパウダーが湿ることで粉が飛びにくくなってより食べやすいです.

手作り感が溢れてますが,味は完璧.本当に美味しいです.
messy background 😂

English version 

Special thanks to Daniel for providing this recipe!

Ingredients:

  • 150 grams of savoiardi biscuits (ladyfingers)

  • 250 grams of mascarpone cheese

  • 210 grams of whipping cream (around 30-35% fat content)

  • 55 grams of sugar

  • Approximately 200 ml of coffee (adjust based on biscuit dipping preference)

  • Around 2 tablespoons of cocoa powder (1 for each layer)

Tools:

  • Electric kitchen whisk or mixer

  • Deep rectangular or circular tray (preferably for 2 layers)

Method:

  1. In a bowl, combine the whipping cream and sugar. Use a mixer or whisk until the mixture achieves a semi-solid texture—balanced between liquid and solid.

  2. Add all the mascarpone cheese to the whipped cream mixture. Stir gently with a spoon until the texture is smooth and free of lumps.

  3. Pour the coffee into a separate bowl. Dip the savoiardi biscuits one by one, ensuring they're not overly soaked or too dry. Arrange the dipped biscuits in a single layer to cover the bottom of the tray.

  4. Spread half of the cream-mascarpone mixture evenly over the biscuit layer, creating a smooth surface.

  5. Lightly dust the cream layer with cocoa powder, ensuring not to overpower the taste.

  6. Repeat steps 3 to 5 for the second layer, using the remaining dipped biscuits, cream-mascarpone mixture, and cocoa powder.

  7. Refrigerate the tiramisu for at least 1.5 to 2 hours before serving, allowing the flavors to meld perfectly.

  8. Avoid the temptation to indulge immediately—patiently let it set in the fridge for the best taste!

Voila! Your homemade tiramisu is ready to be savored. Enjoy this delightful dessert with friends and family, savoring each spoonful of its rich, creamy layers. Remember, the key to a perfect tiramisu is allowing it to chill and meld its flavors for that exquisite taste.

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