Let's talk about Canadian wine.07/その歴史・アメリカからの逃亡者
Actually,Prohibition was initially limited to beer production. Beer production was the sole province of German immigrants, you see. The other liquor companies were rather happy about it.because it would reduce their competition.
But the prohibition campaign spread to all kinds of alcoholic beverages in a short period of time.
What if, at that time, the alcoholic beverage companies had joined forces? If the liquor companies had teamed up to act as leavers...Prohibition wouldn't have been passed. Those who rejoice in the misfortune of others will take mud for themselves. A good example of this is Prohibition.
Canada has been a Catholic country since the days of French rule. Combined with the fact that Canada welcomed the influx of farmers who were willing to cultivate the backward West Coast side of the country, when Prohibition came into effect on January 16, 1919, small farmers who had lost their means of livelihood moved one by one across the border to Canada.
This is a major reason why the wines made in Canada/British Columbia are still very similar to those made in California/West Coast.
Interestingly, eastern Ontario did not have much of this influx from the US. It's partly because there wasn't enough land to cultivate, but I think it's also because the Canadian side didn't respond to the influx of American farmers with enthusiasm. Ontario was more inclined to protect the interests of the existing winegrowers.
I think this is also distantly related to the aforementioned feud from the George Washington era. And the existence of the Great Lakes, which stretch across the border between the two countries, is a major factor. on the border between the two countries protected Canadian wine farmers.
At the time of Prohibition, Canada's population was around 8.78 million. The United States had about 106 million people, so that's almost 1/12th of the population. At that time, what Canada wanted most was "the people". Otherwise, it wouldn't be long before the United States of America swallowed it up. I think that's what they thought. In fact, the economic sphere was already the US, so there was a good chance of that happening. Therefore, the exiles from the US side were very welcome...in the Westside.
実はですね、当初禁酒法の対象はビール製造に限られていたのです。ビール製造はドイツ系移民の独壇場でしたからね。他酒類業者は「競合企業が減る」ということで、むしろ喜んでいた。それがあれよあれよと酒類全般にまで拡がったのです。
もし、あのとき。酒類業者が手を組んでロイビスト活動をしていれば・・禁酒法は成立しなかったでしょう。人の不幸を喜ぶ者は、自分も泥をカぶる。そのよい例が禁酒法なのです。
カナダはフランス統治時代からカトリックの国です。カナダとしても後進地であった西海岸側を開墾してくれる農家の流入は大歓迎だったことが相俟って、1919年1月16日に禁酒法が施行されると、生活の手段を失った小さな農家は、次々と国境を越えてカナダへと移り住みました。
これが現在でもカナダ・ブリティッシュ・コロンビアで作られるワインが、カルフォルニア/西海岸で作られているワインに酷似しているおおきな理由です。
ところが面白いことに、東側オンタリオではこうしたアメリカサイドからの流入が少なかった。既に開墾できる土地が無かった、ということも有りますが、カナダ側が熱心にアメリカからの農家の転入に対応しなかったせいだろうと僕は思います。オンタリオは、既存ワイン生産者の利権を保護する方に傾いたのです。
これも前述、ジョージ・ワシントン時代からの確執が遠因としてあると、僕は思いますね。そして両国国境にデン!と広がる五大湖の存在が、カナダのワイン農家を守ったのです。
禁酒法施行時、カナダの人口は878万人程度でした。アメリカ合衆国が1億600万人程度だったから、ほぼ1/12です。当時、カナダが一番欲しかったのは"国民"だったのです。でないとアメリカ合衆国に飲み込まれてしまうのは、そんなに先の話ではない。彼らはそう思っていたと僕は思います。事実、既に経済圏はUSだったので、その可能性は十分あったです。したがってアメリカ合衆国側からの流民は大歓迎だった・・西側では・・ということでしょう。