Red La Soda potatoes
ジャガイモがたくさんとれました!数えるほどの種イモから31kgも!
レッド ラ ソーダ という種類で、1948年にルイジアナ州で作られた新種だそうです。
メークインの様に固くて型崩れしにくく、もちもちしているので、長時間の煮込み料理に向いています。
我が家は最近入手したエアフライヤーでフライドポテトにしています。
少量の油と塩をふりかけて15から20分待つだけなのでとっても便利♪
ポテトサラダにするととってもクリーミーな感じに仕上がります。
We harvested a lot of potatoes! Sixty-eight pounds (31 kg) potatoes from just a few seed potatoes!
The variety is called Red La Soda, a relatively new type created in Louisiana in 1948.
This Red La Soda is as hard as May Queen, which is what Japanese people are familiar with. It’s sticky and it doesn’t lose its shape when it’s boiled, so it is suited for soups and stews.
We also make French fries with the air fryer that we got a while back. It is very easy — just add a little oil and salt, then cook for 15–20 minutes.
I also made some very creamy potato salad with them.