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基本の出汁/Japanese basic soup stock

基本の出汁/Japanese basic soup stock

出汁は和食に欠かせないアイテムです。
これさえ作れれば、どんな和食も作れるといっても過言ではありません。
出汁をとるのはめんどくさいなあという気持ちが頭をよぎったら、「美味しいものが食べたい!」と熱望するもうひとりの自分を登場させてください。
Japanese soup stock is an essential item for Japanese cuisine.
You can cook any kind of Japanese dish if you can make soup stock.
When you think "it's too much hassle! for making soup from scratch",
let one more you who desire to eat the authentic delicious dish appear.

<材料>
水                          1ℓ
昆布                 10g
花かつお    10g
<Ingredients>
1 littler    Water  
10 g        Dried kelp
10 g        Bonito flakes

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1.鍋に水をいれて、昆布を10分以上浸しておく(ほんとはもっと長いほうがいい。浸している間にうま味が水に溶けるので)
2.鍋を中火にかけて、沸騰する直前に昆布をとりだす。
3.花かつおを加えて火を止め、ふたをして1分待つ(煮ません)
4.ザルをボウルの上にのせ、ペーパータオルを敷いて、濾す
1. Put water in the pan and soak dried kelp for more than 10 minutes. (The longer soaking is better)
2. Turn on the medium heat and take out dried kelp just before boiling.
3. Put all Bonito flakes, turn off the heat, close a lid and wait for a minute.
4. Filter soup using a strainer, bowl and paper towel.


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