Barで出される高級なピクルスを作ろう/Formal high-quality pickles
Barで出される高級なピクルスを作ろう/Formal high-quality pickles
子供向けのあまったるいものではなく、オーセンティックバーでお酒や洗練された雰囲気を楽しむ本格的なピクルスを作ります。
絶対舌をもつバーテンダーさんから教えてもらった秘蔵レシピですので、分量を守ってちゃんと作ってくださいね^^
This recipe is offered by a professional bartender who has a perfect sense of taste.
So this is absolutely for adults, not kids-friendly.
Be sure to follow the recipe perfectly without adding your touch because of the secret recipe by the bartender, friend of mine^^
ピクルス液
<材料>
白ワイン 200 ml
(材料A)
ギャバン/ピクリングスパイス 小さじ1
ギャバン/ブーケガルニ 1袋
ローリエ 1枚
(材料B)
リンゴ酢 150 ml
米酢 50 ml
洗双糖 70 g
塩 ひとつまみ
Pickle juice
<Ingredients>
200 ml White wine
(Ingredient A)
1 tsp Pickling Spice
1 bag Bouquet garni
1 piece Bay leaf
(Ingredient B)
150 ml Apple vinegar
50 ml Rice vinegar
70 g Sugar
1 pinch Salt
1. 鍋に白ワインを加えていったん沸騰させアルコールを飛ばす
2. 材料Aを加えてさらにひと煮立ちさせて火を止める
3. 材料Bを加えて火をつけ、砂糖がしっかり溶けるまで加熱したら、火を止めて30分間そのまま置く
4. (3)を濾したら熱湯消毒した容器に入れて冷蔵保存する
1. Add white wine to a pan and boil it once to remove the alcohol.
2. Add A in a pan and boil it further to turn off the heat.
3. Add B in a pan, turn on the heat, heat until the sugar has completely dissolved, turn off the heat and leave it for 30 minutes.
4. After filtering (3), put it in a container sterilized with boiling water and store refrigerated.
きゅうりのピクルス
<材料>
きゅうり 1本
柑橘のスライス 1枚(あれば)
ピクルス液
Pickled cucumbers
<Ingredients>
1 piece Cucumber
1 slice Citrus ( if possible)
Proper amount Pickle juice
1. きゅうりは板ずりして30分程度置く
2. きゅうりを洗って塩気をとりざるに置く
3. きゅうりに熱湯をかけ、ペーパータオルで水分をしっかり取り除く
4. 保存袋にきゅうりとお好みの柑橘のスライスを入れ、ピクルス液を注ぐ
5. 空気をできるだけ抜いて封をし、好みの漬かり具合になるまで冷蔵庫に保存する
1. Add a small salt to Cucumber, roll it on the cutting board and leave for about 30 minutes.
2. Wash the cucumber and put it in a colander.
3. Pour hot water on the cucumber and remove water with a paper towel.
4. Put cucumber and citrus slice of your choice in a storage bag and pour the pickle juice.
5. Seal it without air as much as possible and refrigerate it until it becomes your favorite taste.
<Note>
きゅうりは水分が少なくて歯ごたえのある品種(四葉系)がおススメ
Cucumbers with low water content and chewy texture are recommended.