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晴れの子🌞、初投稿です♡

1月9日、はじめまして、晴れの子です🌞。

今朝、見ました?テレビ。

note、っていうサイトは知ってて、見たりしてたんです。
でも、知らなかったんですよねー、書いて、売って、儲ける!なんて。(笑)

TBSの朝の番組「The Time」でマーケティングされてたんですよね。

なので、さっそく記事を投稿してみまーす!

晴れの子の記事は
【笠岡とその周辺のいいとこと美味しいもの】
【ここに住みたい・働きたい】
について、語っていきたいと思います(かなり偏っててもゆるして💦)。


ベイファームかさおか



知っている方もいらっしゃると思います。
笠岡湾干拓地は今、インフラ建設ラッシュ!

隣接市の倉敷、福山へと延伸するバイパスを作っていますよ。
この干拓地は1990年3月完全竣工ということなので今から34年前ですね。
子どものころに海だった場所を自転車で走ったときは衝撃!
「ここ海じゃったろー?すげーなあ!」と友達と話したのを覚えています。

現在は総合スポーツ公園や道の駅、バイパス(建設中)などが整備され、
市内外から多くの観光客が訪れています。



ガーン!値上げしとるが!

たまに買いに来る道の駅で売られている「ちーいかの天ぷら」。

この前まで400円だったのに年が明けたら500円になっていました(´;ω;`)
ここにも食品の高騰の波が押し寄せてたんですよ。
ちーいかとはこのあたりの愛称で「ちいちいか」つまり「べいか」のことです。
人差し指ほどの小さなイカで、しょうゆ味でカリッと揚げられていてそのしょっぱさがクセになります。ドライブのおともに買っています。
揚げたてほやほやなのでイカの中がアツアツ!寒い冬はあったまるのでハフハフいいながら食べてね。
子どもさんにも人気の味です(o^―^o)

下の写真のような料理が一般的で、煮つけや酢味噌和えでいただく春の味です。

ベイカの煮つけ



隣でボヤけている写真はアサムラサキさんとのコラボ商品「いかの姿フライ」。
酒のつまみによし!

べいふぁーむ笠岡ではこれらが定番商品として売られていて、バイカーさんなんかもよく立ち寄られます。
インフラが整備されたら、本当に多くの方がここを訪れてくれますね!

わすれないでね、この眺め。

インフラが整備されるのを間近でみていると、干拓が完成してだだっ広い畑の中を走っていた風景が私の中では原点。

この、車の明かりも道路の街頭も、舗装された道路もない、鳥たちがいっぱいえさをついばみに来ている風景を忘れないために、元の姿を永遠に残しておこうと思います。


かさおかのいいとこ、今日は笠岡湾干拓地の中にある道の駅「ベイファーム笠岡」でうられている#ちーいかの天ぷらについて書きました👍

#ちーいかの天ぷら
#かさおか
#ベイファーム笠岡
#この街がすき

Nice to meet you on January 9th, I'm Hare no ko🌞.
Did you see it this morning? tv set.
I knew about a site called note and had been looking at it.
But what I didn't know was that you can write, sell, and make money!
What?
It was marketed on TBS's morning show "The Time." So, let's start posting the article! In this Hare no Ko article, I would like to talk about [the good things and delicious food in Kasaoka and its surroundings] and [I want to live and work here] (please forgive me if I'm a bit biased💦).

Bay Farm Kasaoka

I'm sure some of you know this. Kasaoka Bay reclaimed land is currently experiencing an infrastructure construction rush! A bypass is being built to extend to the neighboring cities of Kurashiki and Fukuyama. This reclaimed land was completed in March 1990, 34 years ago. I was shocked when I rode my bicycle through what used to be the ocean when I was a child! I remember talking to my friend and saying, ``This is the ocean, right? That's amazing!'' Currently, there is a comprehensive sports park, a roadside station, a bypass (under construction), etc., and many tourists visit from outside the city.

OMG! I will raise the price!

Chii Squid Tempura is sold at the roadside station where I sometimes come to buy it. Until recently, it was 400 yen, but by the beginning of the year, it was 500 yen (´;ω;`) The wave of rising food prices was also hitting here. Chi-ika is a nickname for this area, meaning "chi-ichi-ika" or "beika". It's a small squid about the size of your index finger, fried to a crispy soy sauce flavor, and its salty taste is addictive. I bought it to accompany my drive. The inside of the squid is piping hot because it's freshly fried! It'll keep you warm in the cold winter, so eat it while you're huffing and puffing. It's a popular flavor with children as well (o^-^o) The dish shown in the photo below is common, and it's a spring flavor served boiled or dressed with vinegar and miso.

Boiled Beika

The blurry photo next to you is a collaboration product with Asamura Saki called ``Fried Squid''. Great as a snack with alcohol! These are sold as standard products at Beifarm Kasaoka, and bikers often stop by. Once the infrastructure is in place, many people will come here!

Don't forget this view.

As I watched the infrastructure being developed up close, the sight of running through vast fields after the land reclamation was completed reminded me of my origins. I would like to preserve its original appearance forever so that I don't forget this landscape, with no car lights, no street lights, and no paved roads, full of birds coming to peck for food. One of the best things about Kasaoka, today I wrote about the #chii squid tempura served at Bay Farm Kasaoka, a roadside station located in the reclaimed land of Kasaoka Bay.

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