見出し画像

冬の果物を使ったワインカクテル「サングリア」のレシピ

こんにちは✨
サングリアを作ってみました!
 サングリアとは、スペインで親しまれているお酒で、ワインにフルーツやスパイスを加えたフレーバーワインのことで、お酒に飲みなれていない人にも好まれています。

 きっかけは、最近、美味しいジビエを食べて、夫が飲んでいた赤ワインを少し飲んでみたら、すごくお料理に合う!と思い、思わずスイスイと進んでしまいました。
 赤ワインは、初心者には少しハードルが高いかなと思い、白ワインで少し甘いお酒を作ってみようかと夫のワインbookを手に取ってみました。そこには、ワインカクテルの初心者向けのレシピが書いてありました。あとは、動画を見て作ってみたので、参考になれば幸いです。

1.ワインを選ぶ
 赤ワインが一般的ですが、決まったレシピはないようで、白ワイン(辛口)にしても大丈夫とのことです。

2.入れ物を用意する
 私は、100均で750ml以上が入る瓶を買いました。

3.好きなフルーツを入れる
 今の季節だと、オレンジ・レモン・キウイ・リンゴを入れてみました。
お好きなフルーツを入れてもOK!
見た目もかわいいですね

4.冷蔵庫に冷やして、数時間もしくは一晩寝かせる

 一晩寝かせると、より美味しくなるようなので、少し待ってみます!
お好みで、ジンジャーエールで割って、お召し上がり下さい✨

 今日は、夫がピザを買ってきてくれるので、サングリアを開けてみようかと思います。

My husband and I recently had the opportunity to try some game meat (Giber).
The game meat was incredibly flavorful, and it encouraged me to drink more red wine, even though I knew I wouldn't be able to handle much.
I was interested in making a cocktail with wine, so I looked for a wine book that included recipes. 
I decided to make sangria!

  1. Choose good quality wine: The wine is the foundation of your sangria, so it's important to start with a good bottle. A fruity red wine or a dry white wine often works well.

  2. Add fresh fruit: Fruit adds sweetness, flavor, and visual appeal to your sangria. Some people choices include oranges, lemons, limes, berries and peaches.

  3. Consider adding other ingredients

  4. Let it chill: for the best flavor, allow your sangria to chill in the refrigerator for at least a few hours, or even overnight.

Today, my husband is going to get Pizza, we're going to drink sangria with it.
I can't wait!



いいなと思ったら応援しよう!