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冬の果物を使ったワインカクテル「サングリア」のレシピ
こんにちは✨
サングリアを作ってみました!
サングリアとは、スペインで親しまれているお酒で、ワインにフルーツやスパイスを加えたフレーバーワインのことで、お酒に飲みなれていない人にも好まれています。
きっかけは、最近、美味しいジビエを食べて、夫が飲んでいた赤ワインを少し飲んでみたら、すごくお料理に合う!と思い、思わずスイスイと進んでしまいました。
赤ワインは、初心者には少しハードルが高いかなと思い、白ワインで少し甘いお酒を作ってみようかと夫のワインbookを手に取ってみました。そこには、ワインカクテルの初心者向けのレシピが書いてありました。あとは、動画を見て作ってみたので、参考になれば幸いです。
1.ワインを選ぶ
赤ワインが一般的ですが、決まったレシピはないようで、白ワイン(辛口)にしても大丈夫とのことです。
2.入れ物を用意する
私は、100均で750ml以上が入る瓶を買いました。
3.好きなフルーツを入れる
今の季節だと、オレンジ・レモン・キウイ・リンゴを入れてみました。
お好きなフルーツを入れてもOK!
見た目もかわいいですね
4.冷蔵庫に冷やして、数時間もしくは一晩寝かせる
一晩寝かせると、より美味しくなるようなので、少し待ってみます!
お好みで、ジンジャーエールで割って、お召し上がり下さい✨
今日は、夫がピザを買ってきてくれるので、サングリアを開けてみようかと思います。
My husband and I recently had the opportunity to try some game meat (Giber).
The game meat was incredibly flavorful, and it encouraged me to drink more red wine, even though I knew I wouldn't be able to handle much.
I was interested in making a cocktail with wine, so I looked for a wine book that included recipes.
I decided to make sangria!
Choose good quality wine: The wine is the foundation of your sangria, so it's important to start with a good bottle. A fruity red wine or a dry white wine often works well.
Add fresh fruit: Fruit adds sweetness, flavor, and visual appeal to your sangria. Some people choices include oranges, lemons, limes, berries and peaches.
Consider adding other ingredients
Let it chill: for the best flavor, allow your sangria to chill in the refrigerator for at least a few hours, or even overnight.
Today, my husband is going to get Pizza, we're going to drink sangria with it.
I can't wait!