見出し画像

簡単で美味しい!オーブンなしで作れるアップルクランブルレシピ Easy & Delicious Stovetop Apple Crumble Recipe—No Oven Needed!

今日は、私の大好きな子供の頃のデザート、アップルクランブルのレシピを紹介します!このレシピは一人分で、完全にコンロで作れるので、オーブンは必要ありません。温かくてバター風味のクランブルが、シナモン風味のりんごと完璧に組み合わさり、アイスクリームをトッピングするとさらに美味しくなります!

材料:
りんご 小1個、皮をむき、芯を取り、小さく切る
砂糖 適量
シナモン 小さじ1/4
レモン汁 少々

クランブルトッピング:
薄力粉 大さじ2
ブラウンシュガー 大さじ1
冷たいバター 小さじ1/2、小さく切る
塩 少々(無塩バターの場合)

作り方:
まず、中火で鍋にりんご、砂糖、シナモン、水少々を入れて5〜7分煮ます。

次に、別の鍋に小麦粉、砂糖、塩を混ぜ、バターを手で混ぜ込んでそぼろ状にします。

弱火で3〜5分ほど炒め、きつね色になったら火を止めます。

最後に、りんごの上にクランブルをかけ、少し冷ましてからお楽しみください。クリーム、カスタード、またはアイスクリームをトッピングしても美味しいですよ!

このイギリスのクラシックなデザートを作って、楽しんでいただければ嬉しいです!

https://youtu.be/sePGW5z04nM

Today, I’m sharing a recipe for one of my favorite childhood desserts: apple crumble! This recipe is for one person and is made entirely on the stovetop, so there’s no need for an oven. The warm, buttery crumble pairs perfectly with cinnamon-spiced apples, and a scoop of ice cream on top makes it even better!

Ingredients:
1 small apple, peeled, cored, and chopped
Sugar to taste
1/4 teaspoon cinnamon
A squeeze of lemon juice

Crumble Topping:
2 tablespoons all-purpose flour
1 tablespoon brown sugar
1/2 teaspoon cold butter, cut into small pieces
A pinch of salt (if using unsalted butter)

Instructions:
Start by combining the apple, sugar, cinnamon, and a little water in a saucepan over medium heat. Cook for 5 to 7 minutes.

In another saucepan, mix the flour, sugar, and salt, then use your hands to incorporate the butter until crumbly.

Cook over low heat for 3 to 5 minutes until golden, then remove from heat.

Finally, sprinkle the crumble over the apples and let it cool slightly before enjoying. It’s delicious topped with cream, custard, or ice cream! I hope you enjoy making and eating this British classic!

いいなと思ったら応援しよう!