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奈良醸造(NARA BREWING)の「WATERMELON HEAD(2024)」

【2024/7/22】
外観はクリアなゴールド。
香りは、ビスケットのような甘い感じがあり、スイカは感じられない。
味わいは、香りと打って変わって、スイカの味わいが全開。
小麦麦芽とスイカがとてもいいバランス。
いいですね。

【満足度】★★★★★★★★☆☆ 8/10点

【ビール名】WATERMELON HEAD(2024)
【スタイル】FRUIT WHEAT ALE
【ブルワリー】奈良醸造(NARA BREWING)@narabrewingco
【アルコール度数】5.0%
【IBU】6
【原材料】HOPS:Merkur、MALTS:Pilsner Malt, Wheat Malt Pale、OTHERS:Watermelon
【国・地域】NARA, JAPAN


《ホームページから引用》

スイカが瑞々しく香る小麦エール
WATERMELON HEAD
ウォーターメロンヘッド(2024)

FRUIT WHEAT ALE
ABV:5.0%
IBU:6
HOPS:Merkur
MALTS:Pilsner Malt, Wheat Malt Pale
OTHERS:Watermelon
RELEASE YEAR:2024
COLOR:Straw

2024年、5年ぶりのリリースとなる「WATERMELON HEAD」!じめっと暑い日本の夏、渇いた喉を潤すビールとしてこんなのがあったら面白いだろうなと思って造ったのが、このスイカを使ったウィートエールでした。

2018年、2019年と2年連続して夏にリリースしてきたこのビール。しかし2020年の新型コロナウイルス感染症によるパンデミックでビール醸造をセーブしなければならない状況に陥り、このビールを造ることを断念したまま現在に至りました。しかし今回、多くのリクエストにお応えし再度醸造しました!当時は樽のみでしたが、今回は缶もリリースです。

全体の3分の1に小麦麦芽を使用したことで、苦みが抑えられ、まろやかな口当たりを楽しめます。優しい飲み口に、スイカのみずみずしさが加わり、プハっと飲んだ後に爽やかに鼻腔からスイカの味わいが抜けていきます。暑い日にさっぱり喉を潤したいときに飲みたい仕上がりとなりました。

The revival of "WATERMELON HEAD" after five years! Nara Brewing releases at least two new beers almost every month. We've introduced over 100 different beers, and among them, one that has garnered 'I want to drink it again!' feedback is the watermelon wheat ale, 'WATERMELON HEAD'.

This beer was brewed to quench your thirst during the hot, humid summer and was released in 2018 and 2019. However, due to the COVID-19 pandemic in 2020, we had to halt production, and since then, we hadn't had the opportunity to brew it again. Nevertheless, we have received many requests from our customers to drink it again, so we re-release it in the summer of 2024!

Previously, this beer was only available on tap, but this time, we're releasing it both on tap and in cans. Below is the original introduction text from its debut in 2018.

"We've tried various styles before, but this is our first time using a large amount of wheat malt. German wheat beers, like Weizen, have a distinctive refreshing taste different from barley malt beers, which I love to drink but have always found challenging to brew. However, as we became more familiar with our equipment, we decided to use wheat malt for about one-third of the total malt in this seventh batch. Additionally, we wanted to try brewing with fruit, an idea we've long had but never executed. We wondered which beer style would best compliment the fruit without turning it into a beer cocktail. After much contemplation, we decided to create a beer with wheat malt and watermelon. Enjoy this light, refreshing beer when you're thirsty!"

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