
カフェインは、抗酸化作用や抗炎症作用など、細胞の酸化還元状態や炎症状態を用量依存的に変化させる有益な効果
Coffee, antioxidants, and brain inflammation.
Coffee is the most popular beverage in the world and, aside from tea and water, the most often consumed caffeine-containing beverage. Because of its high caffeine concentration, it is typically classified as a stimulant. There are other bioactive ingredients in coffee besides caffeine. The coffee beverage is a blend of several bioactive substances, including diterpenes (cafestol and kahweol), alkaloids (caffeine and trigonelline), and polyphenols (particularly chlorogenic acids in green beans and caffeic acid in roasted coffee beans). Caffeine has also been linked to additional beneficial benefits such as antioxidant and anti-inflammatory properties, which change cellular redox and inflammatory status in a dose-dependent manner. Pyrocatechol, a constituent of roasted coffee that is created when chlorogenic acid is thermally broken down, has anti-inflammatory properties as well. It is postulated that coffee consumption reduces neuroinflammation, which is intimately linked to the onset of neurodegenerative disorders like Alzheimer's disease (AD), Parkinson's disease (PD), multiple sclerosis (MS), amyotrophic lateral sclerosis (ALS), and Huntington's disease (HD). This review provides an overview of the most recent studies regarding coffee's possible benefits in preventing brain inflammation and neurodegenerative disorders.
コーヒー、抗酸化物質、脳の炎症
コーヒーは世界で最も人気のある飲料であり、お茶や水を除けば、カフェインを含む飲料の中で最もよく飲まれている。カフェイン濃度が高いため、一般的に覚醒剤に分類される。コーヒーにはカフェイン以外にも生理活性成分が含まれている。コーヒー飲料には、ジテルペン(カフェストール、カーウェオール)、アルカロイド(カフェイン、トリゴネリン)、ポリフェノール(特に生豆のクロロゲン酸、焙煎コーヒー豆のカフェイン酸)など、いくつかの生理活性物質がブレンドされている。カフェインはまた、抗酸化作用や抗炎症作用など、細胞の酸化還元状態や炎症状態を用量依存的に変化させるという、さらなる有益な効果にも関連している。ピロカテコールは、クロロゲン酸が熱分解される際に生成される焙煎コーヒーの成分で、抗炎症作用もある。コーヒーの摂取は、アルツハイマー病(AD)、パーキンソン病(PD)、多発性硬化症(MS)、筋萎縮性側索硬化症(ALS)、ハンチントン病(HD)のような神経変性疾患の発症に密接に関連する神経炎症を軽減すると推測されている。この総説では、脳の炎症と神経変性疾患の予防におけるコーヒーの可能な効果に関する最新の研究について概説する。上手にコーヒを飲むのがベストですね。