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コーヒーの過剰摂取を避けるべき、適度に飲む

Coffee and its consumption: benefits and risks.
 
Coffee is the leading worldwide beverage after water and its trade exceeds US $10 billion worldwide. Controversies regarding its benefits and risks still exist as reliable evidence is becoming available supporting its health promoting potential; however, some researchers have argued about the association of coffee consumption with cardiovascular complications and cancer insurgence. The health-promoting properties of coffee are often attributed to its rich phytochemistry, including caffeine, chlorogenic acid, caffeic acid, hydroxyhydroquinone (HHQ), etc. Many research investigations, epidemiological studies, and meta-analyses regarding coffee consumption revealed its inverse correlation with that of diabetes mellitus, various cancer lines, Parkinsonism, and Alzheimer's disease. Moreover, it ameliorates oxidative stress because of its ability to induce mRNA and protein expression, and mediates Nrf2-ARE pathway stimulation. Furthermore, caffeine and its metabolites help in proper cognitive functionality. Coffee lipid fraction containing cafestol and kahweol act as a safeguard against some malignant cells by modulating the detoxifying enzymes. On the other hand, their higher levels raise serum cholesterol, posing a possible threat to coronary health, for example, myocardial and cerebral infarction, insomnia, and cardiovascular complications. Caffeine also affects adenosine receptors and its withdrawal is accompanied with muscle fatigue and allied problems in those addicted to coffee. An array of evidence showed that pregnant women or those with postmenopausal problems should avoid excessive consumption of coffee because of its interference with oral contraceptives or postmenopausal hormones. This review article is an attempt to disseminate general information, health claims, and obviously the risk factors associated with coffee consumption to scientists, allied stakeholders, and certainly readers.
 
コーヒーとその消費:利点とリスク
 
コーヒーは水に次ぐ世界的な飲料であり、その取引額は世界で100億米ドルを超えている。しかし、一部の研究者は、コーヒーの摂取と心血管合併症や癌の発生との関連性について議論している。コーヒーの健康促進作用は、カフェイン、クロロゲン酸、カフェ酸、ヒドロキシヒドロキノン(HHQ)など、その豊富な植物化学に起因することが多い。コーヒー摂取に関する多くの研究調査、疫学研究、メタアナリシスにより、糖尿病、様々ながん、パーキンソン病、アルツハイマー病との逆相関が明らかにされた。さらに、カフェインはmRNAやタンパク質の発現を誘導し、Nrf2-ARE経路を刺激することから、酸化ストレスを改善する。さらに、カフェインとその代謝産物は、適切な認知機能を助ける。カフェストールとカフエオールを含むコーヒー脂質画分は、解毒酵素を調節することで、一部の悪性細胞から身を守る働きをする。その一方で、カフェインの濃度が高くなると血清コレステロールが上昇し、心筋梗塞や脳梗塞、不眠症、心血管系の合併症など、冠動脈の健康を脅かす可能性がある。カフェインはアデノシン受容体にも影響を及ぼし、コーヒー中毒者はカフェインの禁断症状として筋肉疲労やそれに付随する問題を伴う。経口避妊薬や閉経後のホルモンに影響を及ぼすため、妊婦や閉経後の問題を抱えている人はコーヒーの過剰摂取を避けるべきであるというエビデンスが数多く示されている。この総説は、一般的な情報、健康強調表示、そして明らかにコーヒー摂取に関連する危険因子を、科学者、関係者、そして読者に広めるための試みである。何事も適度、適量ですね。