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ワンオペで悪名を馳せた、すき家のフェアトレードコーヒーを飲んでみた
すき家には、あまり良い印象がなかった。
私の住んでいるところの近所にはすき家がなく、利用することも無かった。だが、去年始めたアルバイトに通う途中にすき家の店があり、朝ごはんをそこで食べている。
朝、その店は、店員が一人のことが多い。下の記事によると、朝の5時から9時までの間は、2人以上の店員が勤務するようにした、と言っているにも関わらず。
店員が一人なのは、アルバイトの人手不足なのかもしれない。あるいは、その店はあまり朝の時間の客が多くないからかもしれない。店員さんと顔なじみになったら、上の記事にある、昼夜問わず本部に緊急通報ができるという「ワイヤレス非常ボタン」を持っているかどうか聞いてみたい。
ただ、朝の定食は値段のわりにおいしくて気に入っている。また、牛丼チェーン店の中では、すき家の売上高は際立っている。
上の記事では、すき家が好調な理由について分析している。牛丼チェーンごとに、マーケティングの違いがあるようだ。
ある日、こんな記事を読んだ。
大手コーヒー会社からゼンショーホールディングスに転職してきた社員が、「フェアトレードのコーヒーをやりませんか」と社長に提案したら、社長は「すき家でやろう」と、即決した。
調べてみると、一部のすき家ではコーヒーを提供している。
近所とは言えないが、散歩がてら行ける範囲に、そのような店舗があるので、行ってみた。
お昼時なので客は多く、店員は3人いた。そこでカレーを食べた後、ホットコーヒーを注文して飲んでみた。紙コップで提供されるのが残念だが、悪くはない味だった。
I tried Sukiya's Fair Trade coffee, which was infamous for being a one-man shop.
Because of this, I didn't have a very good impression of Sukiya , a gyudon chain restaurant.
There were no Sukiya restaurant near where I lived, so I never used them. However, there is a Sukiya restaurant on my way to my part-time job that I started last year, and I eat breakfast there.
In the morning, there is often only one employee at the store. According to the article below, it says that two or more staff members will be on duty from 5 a.m. to 9 a.m.
The reason there is only one staff member at the store may be due to a lack of part-time workers. Or maybe it's because the store doesn't have many customers in the morning. When I get to know the staff, I want to ask him if he has the "wireless emergency button" mentioned in the article that allows part-time workers to make an emergency call to headquarters at any time of the day or night.
However, I like the breakfast set meal because it is delicious for the price. Also, among the gyudon chain stores, Sukiya's sales are outstanding.
This article analyzes the reasons why Sukiya is doing so well. It seems that each gyudon chain has different marketing methods.
One day, I read an article like this.
When an employee who moved to Zensho Holdings from a major coffee company proposed to the president, "Would you like to start selling fair trade coffee?", the president immediately decided, "Let's do it at Sukiya."
After some research, I found that some Sukiya restaurants serve coffee. Although I can't say it's in my neighborhood, there is a store like this within walking distance, so I went there.
Since it was lunchtime, there were many customers, and there were three employees. After eating curry there, I ordered and drank hot coffee. It's a shame that it was served in a paper cup, but the taste wasn't bad.