野菜に関する基礎知識~Basic knowledge about vegetables~
昨日、農家からの野菜直売所に行ったら、お家の方に葉物をリクエストされたお父さんがいた。
When I went to a small farmer's vegetable market, I heard a father being asked to buy some leafy vegetables by their family over the phone.
直売所にはホウレンソウ、小松菜、青梗菜、レタスが2種類あって、お父さんはレタスを2種類(小束と大束)とも買って、ホウレンソウなどの葉物はスルーされた。
They were selling spinach, komatsuna, Qing-geng-cai, and two types of lettuces. Then the father bought both types of lettuces and went out without getting any other kinds.
家族の人数にもよるが、小束と大束のレタスを2つ買って、ホウレンソウなどの他の葉物を購入しないということは、もしかしたら、お父さんは葉物とは何を指すか知らなかったのではないか。人はどれだけ野菜に関する知識を持っているのだろう。
And I wonder, how much of knowledge about vegetables that a person has? I thought buying two types of lettuces, that are very similar to each other, were a bit too much depending on the number of family members. Maybe he did not know a variety of vegetables that they are selling.
自分の口に運ばれるものの出どころや、安全性、肥料の環境負荷、そしておいしさに、今こそ意識を向けることができる。野菜の調理方法や栄養バランスについて、楽しみながらちょっとずつ知識を増やしていこうと思う。
Now that we can pay more attention to where vegetables come from, safety, environmental impact of chemical fertilizer, and taste. I will try to increase my knowledge of vegetables, such as cooking method and nutrition while tasting them.
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