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焼き豆腐サンドイッチ:油淋鶏ネギソース

「こんにちは、仁一です。ごはん、食べた?」

English followed by Japanese

烘豆腐三文治(配)香蔥柚子醬汁
焼き豆腐サンドイッチ:油淋鶏ネギソース添え


Netflixの料理サバイバル番組『白と黒のスプーン~料理階級戦争~』(흑백요리사)が、非英語作品として2週連続で世界視聴数1位を記録し、大きな話題となっています。

自分も沼落ちって、何回も見ました!

韓国や台湾、香港、そしてアメリカでは、すでに多くのコンテンツクリエイターがこの番組に関連した動画やSNS投稿を次々と公開していますが、日本ではまだそれほど盛り上がりが見られないようです。

ネタバレが含まれるので、まだ番組を見ていない方はご注意ください。

決勝戦直前のテーマは「無限地獄対決(무한지옥)」

制限時間30分以内に主材料「豆腐」を使った創作料理を作り続け、負けたシェフは退場するというルールです。

7人のシェフが対決し、最後まで残ったシェフは、6品をそれぞれ30分以内に瞬時に考え出し、作り続けなければなりませんでした。

事前準備ができない状況で、アイディアを瞬時に考え出し続けるのは非常に大変です。

アイディアが尽きてきたり、一品30分なので、6品作る場合は合計で3時間ずっと料理を作り続けなければなりません。

体力が消耗していくと、味覚もおかしくなってしまいます。

そんな中、若手イケメンシェフ「トリプルスター(트리플스타)」さんが作ったのは、焼き豆腐サンドイッチに油淋鶏風のネギソースを添えた一品でした。

どんな味か興味深々で作って見ました!

シェフのレシピは公開されていませんが、自分なりに再現してみました。

食べてみると、本当に納得のいく味でした!

焼き豆腐サンドイッチ:油淋鶏ネギソース

自分用メモ (1人前)
• 絹豆腐 1cm×3cm×4cm 1枚
• サンドイッチ用食パン 1cm×3cm×4cm 2枚

紫蘇オイル
• 紫蘇 20枚
• にんにく 少々
• 生姜 少々
• 白だし 小さじ1
• 米油 50cc

九条ねぎ 1本

柚子風味の油淋鶏ソース
• 柚子ポン酢 大さじ1
• みりん 大さじ1
• 紹興酒 大さじ1
• 米酢 小さじ1
• 中華醤油 小さじ1
• にんにく 少々(すりおろし)
• 生姜 少々(すりおろし)

『Fusion 鹹豆漿』
フュージョン 中華豆腐スープ

『Fusion 鹹豆漿』
フュージョン 中華豆腐スープ


料理の説明は下のインスタポストを!

【1人前レシピ】
• チキンスープ 70cc
• 豆乳 70cc
• なめらか絹ごし豆腐 60g(3代目五右衛門)
• 油淋鶏ソース 小さじ1

【トッピング】
• 自家製パセリにんにくバタークルトン
• 干し小エビ
• 榨菜(ザーサイ)
• 紫蘇オイル
• 辣油

Pan Fried Tofu Sandwich (with Green Onion and Yuzu Sauce)

The Netflix cooking survival show “A Spoon of White and Black – The Culinary Class War” has made a huge splash, ranking as the world’s most-watched non-English program for two consecutive weeks.

Just before the finals, the theme was “The Infinite Hell Showdown.”

In this round, the chefs had to continue creating inventive dishes using tofu as the main ingredient within a 30-minute time limit, and the losing chef would be eliminated.

Seven chefs competed, and the last remaining chef had to come up with six dishes within the 30 minutes, creating them on the fly.

It’s incredibly challenging to continuously come up with ideas in a situation where you have no time to prepare. As your ideas start to run out, your energy depletes, and even your sense of taste begins to suffer.

Amidst such pressure, the young and handsome chef, “Triple Star,” came up with a pan fried tofu sandwich accompanied by tangy soya green onion sauce. While his recipe hasn’t been published, I attempted to recreate it on my own.

After tasting it, I was truly impressed by the flavors!

Pan Fried Tofu Sandwich (with Green Onion and Yuzu Sauce)

Personal Notes (1Serve)
• Silken tofu: 1 piece (1cm x 3cm x 4cm)
• Sandwich bread: 2 slices (1cm x 3cm x 4cm)

Shiso Oil
• Shiso leaves: 20
• Garlic: a pinch
• Ginger: a pinch
• White dashi seasoning: 1 tsp
• Rice oil: 50cc

Green onion (Kujo negi): 1 stalk

Yuzu-flavored Tangy Soya Sauce
• Yuzu ponzu: 1 tbsp
• Mirin: 1 tbsp
• Shaoxing wine: 1 tbsp
• Rice vinegar: 1 tsp
• Chinese soy sauce: 1 tsp
• Garlic (grated): a little
• Ginger (grated): a little

『Fusion 鹹豆漿』
Fusion Chinese Tofu Soup

『Fusion 鹹豆漿』
Fusion Chinese Tofu Soup

[Recipe for 1 serving]
• Chicken Broth: 70cc
• Soy Milk: 70cc
• Smooth Silken Tofu: 60g (3rd Generation Goemon)
• Yuzu-flavored Tangy Soya Sauce1 tsp

[Toppings]
• Homemade Parsley Garlic Butter Croutons
• Dried Shrimp
• Ja Choi (Pickled Mustard Stem)
• Shiso Oil
• Chilli Oil

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