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🥨シュトーレン🥨


一般にシュトレン発祥の地はザクセン州のドレスデンとされているが[要出典]、シュトレンの原点となる最古の記録は1329年のナウムブルク(Naumburg)の司教に贈呈したクリスマスの贈り物であるとされている[要出典]。


ドレスデンでシュトレンの名前の使用はナウムブルクの記録から150年後だった[要出典]。


シュトレンという名前はドイツ語で「坑道」を意味し[2]、トンネル型の形状から名称された。酵母の入った生地にレーズンとレモンピール、オレンジピールやナッツが練りこまれており、焼き上げたケーキの上には真っ白くなるまで粉砂糖がまぶされている[3]。


ドイツでは、クリスマスを待つ4週間のアドヴェント(待降節)の期間に少しずつスライスして食べる習慣がある[4]

Generally, the birthplace of stollen is said to be Dresden in Saxony [citation needed], but the earliest record of the origin of stollen is said to be a Christmas gift given to the bishop of Naumburg in 1329. The first use of the name Stollen in Dresden was 150 years after the Naumburg record.[citation needed]


The name Stollen means "mine shaft" in German, [2] and was named for its tunnel-like shape. Raisins, lemon peel, orange peel, and nuts are kneaded into the yeast-containing dough, and the top of the baked cake is sprinkled with powdered sugar until it becomes pure white.[3]








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