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バナナキャロットケーキ Banana Carrot Cake

バナナの皮が黒っぽく変色して来たら、私はヨーグルトジェラート用に皮を剥いてラップにくるんで冷凍するか、ケーキやマフィンを作ります。余ったバナナのレシピは沢山ありますので、余ったバナナシリーズ紹介します。一番打者はこの↑レシピ。お気に召すかしら?


When the banana's peel turn to brown. It's time to do something about those bananas right? So I usually peel them, wrap them with plastic food wrap and froze them in the freezer for healthy yogurt gelato. But not only that, those "brown bananas" are very useful for a lot of fantastic recipe. I would like to introduce a couple of recipes for you.

The first batter is this guy. Hope for a hit!


バナナキャロットケーキ Banana Carrot Cake 


材料 

* キャノーラ油、又はサラダ油等の植物油 1カップ

*砂糖 1カップ~1カップ半 お好みで調節

* 卵 4個

 * ヨーグルト 1/4カップ

* ヴァニラエッセンス  小さじ1

* ニンジン(すりおろし) 2 カップ

*小麦粉  3カップ

*ベイキングパウダー 小さじ2

*塩 小さじ1

*ベイキングソーダ 小さじ1

*ドライチェリー又はレーズン 1 カップ

*ピーカン、ウォルナッツ、アーモンド どれか、又は全てを刻んだもの 1カップ

*完熟バナナ 2本分 よくつぶしたもの


作り方

1. 材料をセットし、オーブンを350℉に温めておきます。25㎝の円形ケーキパンか、バントケーキ型にバターを刷毛で塗り、小麦粉を少々まぶしておきます。


2.別のボールに、小麦粉、ベイキングパウダー、ベイキングソーダ、塩をふるいにかけてよく混ぜておきます。


3.大きめのボールに砂糖とオイルを入れて混ぜます。良く混ざったら、室温に戻しておいた卵を入れてさらに良く混ぜます。良く混ざったらバナナのつぶしたのを混ぜ入れます。


4.3に2とヨーグルトを入れよく混ぜます。良く混ざったら、すりおろし人参、ドライフルーツ、刻みナッツの順で入れてよく混ぜます。


5.4をケーキ型に入れて、トントンとやって空気を抜きます。そしてあたためておいたオーブンに入れて、1時間焼きます。出来上がったら竹串で確かめてください。


6.オーブンから出したケーキは型に入れたまま10分冷まし、冷めたら崩れない様にカーキを型から出して、ラックの上で完全に冷めるまで待ちます。


7.これだけでも美味しいのですが、お好みでアイシングでを付けてください。*レシピ参照。


アイシングレシピ

*クリームチーズ パッケージ半分(110gくらい)


*無塩バター 60g


*粉砂糖 1カップ半


*ヴァニラエッセンス 小さじ1


*牛乳 少々


ボールにクリームチーズ、バターを入れ、室温に戻しておきます。泡立て器で良く練り、粉砂糖を3回に分けて入れて混ぜます。ヴァニラを入れよく混ざったら、牛乳を小さじ一杯くらいから混ぜ、お好みの硬さにで調節します。

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 Ingredients

* Canola oil or any kind of vegetable oil 1 Cup

* Sugar 3/4 or 1 Cup (adjust as you like)

* Eggs 4

*Vanilla 1 teaspoon

 * Yogurt 1/4 Cup

*Carrots(Grated) 2 Cups

*All-purpose flour 3Cups

*Baking powder 2 tsp

*Salt 1 tsp

*Baking soda 1 tsp

*Dry Cherries or Raisins 1 Cup

*Pecan nuts or Walnuts or Almond (chopped) 1 Cup

*Ripe Banana ( mashed) 2


How to bake

1. Gather the ingredients. Heat up the oven to 350℉. Grease with butter and flour a 10 inch round cake pan or Bundt cake pan.


2. Into a bowl sift together the flour, baking powder, salt and baking soda. Set aside.


3. In the bowl, whisk the oil and sugar until well blended. Add the eggs one at a time and mix well. Add vanilla and mashed bananas and mix well.


4. Put the sifted flour mixture and Yogurt into the bowl and mix well until well blended. Add dry fruits and chopped nuts and mix well.


5. Spoon the batter into the prepared cake pan. Bake in the oven for about 1h or so. Check with toothpick.


6. Cool the cake in the pan for 10min. Then remove the cake from pan and cool completely on the rack.


*As you like, You can decorate the cake with the cream cheese frost and some chopped nuts.

Cream cheese frost

In the bowl, room temperature cream cheese (110g) and room temperature unsalted butter (60g) mix well. Then add confectioners sugar (1/2 cup) little by little. Add 1tsp (or more/ as you like) of milk for softness.

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