スロークッカーで作るスウィートポテトスープ/ Sweet Potato Soup Crock pot Recipe
朝、突っ込んで夕方には出来てます。お気に入りのパンとハム+サラダでヘルシーディナー。
材料:スロークッカー1つ分
*リーク 白い部分、1本分
*ニンニク 2かけ
*玉ねぎ 半個分
*バター 大さじ1
*スウィートポテト 大きい物3つくらい、小さなものなら5~6個
*チキンブロス 1パック (946ml)
*塩、コショウ 少々(お好みの量)
*ベゲタ(クロアチアの万能調味料)無ければ、コンソメ 小さじ2~3
*ナツメグ 一つまみ(お好みの量)
*生クリーム 1/2カップ
*牛乳 1/2カップ
1.前の晩にしておくこと:
スイートポテトは皮を剥き、1㎝くらいの輪切りにしておく。リークは薄めの輪切りにして、玉ねぎも薄切りにしておく。中火で温めたフライパンにバターを入れて、つぶしたニンニク2かけを入れて、スライスしたリークと玉ねぎを入れ、柔らかくなるまで炒める。スイートポテトを入れて一緒に軽く2~3分炒める。スィートポテトが固くってもいいので容器に取り上げて、冷蔵庫保存。
2.翌朝:
冷蔵庫保管してた炒めたニンニク、玉ねぎ、リーク、スウィートポテトをスロークッカーに入れ、チキンブロス1パックを注ぎ入れ、スロークッカーでLowで8時間、Highで6時間で材料が煮えて柔らかくなるので、帰宅時間を考えながら調節してください。
3.帰宅後:
小さじ2~3のお好きなスープの素を入れ、よく混ぜて10分したら、軟らかく煮えた材料をスティックブレンダーで滑らかにします。滑らかになったら牛乳と生クリームを加え、ナツメグを少々入れて、塩コショウで味を調え、15分温めればでき上がり。
#服を着替えながら出来ちゃいます。必ずウガイと手を洗ってからやってくださいね!
Sweet Potato Soup Crock pot Recipe
Require a little work in advance. But, in the morning, put every thing in a crock pot and go wherever you have to. In the evening, your soup is almost ready! Well almost...
Ingredients: (for one crock pot)
* Half of leek (white part only)
* Half of onion
* 2 clove of garlic
* 1 tbsp butter
* 3 big ones or 5~6 small ones Sweet potates
* 1 pack of chicken broth 32oz (946ml)
* 1 tbsp of Vegeta (croatian seasoning)
* 1/2 cup of heavy cream
* 1/2 cup of milk
* Salt & pepper to taste
* A pinch of nutmeg powder
1. The night before : Peel the sweet potatoes and slice it in a half inch. Slice the leek and onion. Peel and smash the garlic. Sauté the garlic, leek and onion with butter until it gets soft. Then put sliced sweet potatoes and sauté for 3 minutes. Place it into a container and sealed. Keep the container in the refrigerator for next morning.
2. Next morning : Take out the container from the refrigerator, transfer the contents(Sautéed vegetables) to a crock pot, pour chicken broth in and set in Low for 8 hours or High for 6 hours.
3. When you got home : Add 2-3 teaspoons of your favorite soup base (I use VEGETA/Croatian seasoning), mix well and after 10 minutes, smooth the softly boiled ingredients with a stick blender. When it's smooth, add milk and heavy cream, add a little nutmeg, season with salt and pepper, and warm for 15 minutes.
この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?