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2025/01/22 おむすび

Jan22.2025 炊き立てご飯

今日は和食を見つめ直す一日🍚✨
1月22日は 一粒万倍日。
一粒の種が万倍にも実ると言われる特別な日です🌾
今朝は、炊き立てご飯で作った
『おむすび』を家族で味わい、改めて日々の食卓に感謝する時間を持ちました。

mumuwawaが『ご飯が甘くて美味しい!』と
笑顔で食べる姿を見て、自然と心が温かくなりました😊

でも、ふと思いました。
このご飯一粒一粒が私たちの食卓に届くまでには、
農家さんたちがどれだけの苦労と努力をされているのか…
その全てを私は知らないんだと。

天候に左右されながらも、
丁寧に手をかけてお米を育ててくださる方々がいてこそ、
こんな美味しいご飯を食べられるんですよね。
そのことを考えると、感謝の気持ちがさらに深まります。

今日はこの感謝の“種”を心に蒔いて、
未来に繋がる幸せを育てていきたいと思います✨

今日も皆さんにとって良い一日になりますように

#一粒万倍日 #一粒万倍日と仏滅 #炊き立てご飯 #おむすび #和食文化 #農家さんに感謝 #自然の恵み #365daysofwonder

Today, I took some time to reflect on the beauty of Japanese cuisine 🍚✨
January 22nd marks Ichiryumanbaibi, a special day when it’s said that a single grain can grow into ten thousand.

On this day, we enjoyed simple yet heartfelt omusubi (rice balls) made from freshly cooked rice as a family, appreciating the blessings on our table.

Mumu and Wawa smiled and said, ‘This rice is so sweet and delicious!’ Watching them enjoy it warmed my heart 😊

But then, I had a thought.
Each grain of rice on our plates carries with it the immense efforts and dedication of farmers. How much hard work goes into growing rice? I realized there’s so much I don’t fully understand.

Farmers care for their crops with great attention, facing challenges like unpredictable weather. It’s because of their labor and nature’s blessings that we can savor such delicious rice. Reflecting on this fills me with even more gratitude.

Today, I want to plant a ‘seed’ of thankfulness in my heart, nurturing it into future happiness. ✨

What kind of ‘seeds’ would you like to plant today? 🌾

#Ichiryumanbaibi #FreshlyCookedRice #Omusubi #JapaneseFoodCulture #ThankYouFarmers #Nature ’sBlessings #365DaysOfWa

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