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庄内の特産品おすすめベスト10(英語対訳)4 Top 10 Recommendations・Special Products of Shonai (Japanese-English Translation)4
4 庄内柿
庄内柿は、庄内地域でとれる柿のブランド名で、代表的な品種は「平核無(ひらたねなし)」という四角い種無し柿です。「平核無」は渋柿のため、炭酸ガスやアルコールなどでの渋抜き作業を経て食用になります。
庄内柿の収穫は、10 月上旬から始まり10 月中旬~下旬が最盛期で、生産者は、専用のカラーチャートで色づきを確認しながらベストのタイミングで丁寧に収穫します。
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4. "Shonai Persimmons"
"Shonai Persimmons" is a brand name for persimmons grown in the Shonai region, and the most representative variety is a square, seedless persimmon called "Hiratanenashi." Since "Hiratanenashi" is an astringent persimmon, it must be edible after being soaked with carbon dioxide or alcohol to remove the astringency.
Shonai Persimmon harvesting begins in early October and peaks in Mid to late October. Producers carefully harvest at the best time, checking the coloring with a special color chart. (To be continued)