0617T様宅家事代行house keeping & private chef service (E/日)
fresh green peas! this attractive veggie is the one I ‘d like to try to grow next season... 🌱
In traditional recipe, they are cooked in clear “dashi “ -Japanese soup stocks , and finish remaining bright green color. people call this dish as jade green pea.
Today I cooked this legumes in clear Japanese stock with mushrooms and fried tofu. Finished with soup slightly thickened in order to be eaten all fillings and soup.
the rest what I made today:
- mustard green ‘s Japanese style salad With Sesame dressing (goma - ae)
- spicy stir-fried potatoes and green peppers ( kinpira)
- seeet & sour chicken and eggplant chinese style
- lettuce and arugula salad
After all things done, owner invited me to a meditation following last week.
We sit quietly again then said good bye.
It’s nice experience, really, to have someone you can meditate with.
今日は届きたてのエンドウ豆が!!!
エンドウ豆は次のシーズンにぜひ育てたい野菜です。
可愛くて栄養がいっぱい☺️
翡翠煮、という美しい名前のレシピがあって、出汁で豆が柔らかくなるまで煮て、きれいな緑を残して仕上げるという料理です。
これだけだとちょっと寂しいので、
今日はキノコとお揚げも入れて、出汁を片栗で留めてお汁も実も丸ごといただけるようにしました。
他に作ったお料理はこちら
-小松菜とにんじんの胡麻汚し 梅酢風味
-ジャガイモとピーマンのカレーきんぴら
-鶏肉とナスの甘酢炒め
-レタスとルッコラのサラダ
でした✨
今日もご主人から瞑想に誘っていただき、
15分ほど一緒に座りました。
慌ただしい時間から一点、深くリラックスして、
みじかいけれど良い時間を過ごしました。
#あおいとり企画
#出張料理
#家事代行 #ケータリング
#プライベートシェフ #yoga #retreat #healingfood #vegan #healthy #organic #macrobiotic #ecologicaleating #cleaneating #sustainablelifestyle #plantbasedfood
#エコクリーニング
#オーガニック #ヒーリングフード #ヘルシーフード #リトリート #ビーガン料理 #菜食