【みそまんじゅう】Miso-Man みそまん
(English subscriptions are shown in bottom.)
みそまんとはみそまんじゅうの略です。
饅頭とは小麦粉などをこねた皮で餡を包み、蒸す・焼くなどして作られた和菓子です。温泉地などに行くと「温泉饅頭」としてよく見ることがあります。
静岡の中・西部ではこの饅頭にみそを使ったものが広く売られています。僕たち夫婦はこの「みそまん」のおいしさにハマっています。
Miso-Man is an abbreviation of Miso-Manju.
Manju is a Japanese sweets. There is a sweet bean paste (anko in Japanese) inside which is wrapped with a flour wrapper and it is steamed or baked. You can see Manju at hot spring area which is known as "Onsen (hot spring)-Manju". In Shizuoka, especially in the middle and east area, Miso-Manju, which uses Miso (soybean paste) to Manju, is very famous. Our Fufu (husband and wife in Japanese) are hooked on this Miso-Man's tastiness.
観光地の下見などは、自費で行くことが多いです。まぁ、趣味も兼ねているのですが(笑)。サポート頂ければ、これほどありがたいことはありません!