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ベビーのためのおやつ「きなこクッキー」/Soy-flour cookie for baby

ベビーのためのおやつ「きなこクッキー」/Soy-flour cookie for baby

このクッキーの原型はハニーグラハムクラッカー。
このクッキー、実は名前があって、その名も「たづぽんすぺしゃる」
(たづぽんというのは娘の子供)
なんか作ってあげたくなって、グラハムクラッカーを作ったところ、1歳に全粒粉はまだ無理やろ~といわれて思いついたのがこれ。
自家製のいいところはなんといっても、味の調整ができる点。とにかくお砂糖もお塩もかなり控えめに作ってます。それでも結構おいしいのはやっぱり材料がいいから。。といういつもの結論になるのですが。。。
ベビー用といいながら、実は結構大人も楽しめます。
This cookie was originally Honey Graham Cracker.
I named it "Tazupon Special"(Tazupon is my daughter's baby)
I wanted to make something for him, and I made a Graham cracker.
But my daughter said it was a little hard for a one-year-old baby to eat a cookie using whole grain.
Then I came up with this kind of cookie.
The best thing for the homemade cooking is that you can adjust the amount of seasoning.
I made an effort to use less sugar and less salt for this cooking because this one is for baby.
It's pretty tasty because the ingredients are good though less sugar and less salty.
Although I say this is for babies, adults can actually enjoy it

<材料   2トレー分>
小麦粉さぬきの夢           130g
きなこ                 8g
アルミニウムフリーBP         1g
洗双糖         8~16g
自然塩         1~1.5g
なたねサラダ油                    40g
水           大匙2
<Ingredients  for two oven tray>
130 g     All-purpose flour Sanuki's dream
8 g         Soy-flour
1 g         Aluminum freeBP 
8~16 g  Light brown sugar
1~1.5 g Natural sea salt
40 g      Rapeseed oil  
2 Tbsp  Water

1.材料をすべてフードプロセッサーに入れ、スィッチオン
2.材料が混ざったら、ボウルに取り出し、手でひとつにまとめる
3.二つのボールを作る
4.平らなところにクッキングシートを敷き、生地をひとつ置いて上からラップを載せ、その上から麺棒で四角く平らに2mm程度の厚みに伸ばす
5.ピザカッターで、3~5cm角にカットする。端は切り落としてもう一つの生地と合わせて同じように伸ばす
6.フォークを使って、生地にまんべんなく穴をあける

1. Put all ingredients in the food processor and switch on.
2. Take them out into a bowl and combine them by hand
3. Make two balls
4. Lay a cooking sheet on the table, place a piece of dough on it, put a wrap on it, and then roll it out to a square and a thickness of about 2 mm.with a rolling pin.
5. Cut into 3-5 cm squares with a pizza cutter. Cut off the edges.
6. Prick the dough evenly with a fork.

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(画像は実はグラハムクラッカーです^^作り方は同じなのでユルシテ)

7.ガスオーブンを160℃に予熱しておき、10分焼いた後、温度を140℃に下げてさらに5分焼く。
7. Preheat the gas oven to 160 ° C and bake for 10 minutes, then lower the temperature to 140 ° C and bake for another 5 minutes. 

<Note>
・クッキーは冷凍保存もOKで、解凍の時間がほとんどいらないので、大量に作っておくのがおススメ

砂糖と塩の量を何度か試したのち、現在は以下の分量で作っています(名付けて、たづぽんすぺしゃるVer2)
たづぽんスペシャル Ver2 (3トレー分)
小麦粉さぬきの夢   260g
きなこ        16g
アルミニウムフリーBP      2g
洗双糖        32g
自然塩        2g
なたねサラダ油    80g
水          大匙4
Tazupon special Ver2 (for three oven tray)
260 g     All-purpose flour Sanuki's dream
16 g      Soy-flour
2 g        Aluminum freeBP
32 g      Light brown sugar
2 g        Natural sea salt
80 g      Rapeseed oil
4 Tbsp  Water

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