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2020年12月10日のお弁当 Bento on December 10, 2020

30分でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.

ベジタリアン弁当 Vegetarian lunch

スープジャーで、ホカホカあったかご飯 Warm rice in a soup jar

明日から娘はターム試験が始まり、その後は冬休みなので、
お弁当作りはしばらくお休みです。
During my daughter's school term exam and winter vacation, my lunch box making is off for a while.


●サツマイモの甘辛煮 Sweet potato boiled with soy sauce
食べやすい大きさに切って、レンジで蒸し、水を切って鍋に入れ、
みりんとだし醤油を加えて煮て、味をつける。

Cut it into a size that is easy to eat, steam it in the microwave, and
Drain the water and put it in a pot,
Add mirin and dashi soy sauce and simmer to season.


●切り干し大根、にんじん、たまねぎ、ほうれん草のソース炒め Stir-fried dried daikon, carrots, onions, spinach in medium-thick sauce
切り干し大根は水に浸けて戻し、手で水分をしっかり切る。
ニンジンと玉ねぎは細切りにして、油を熱したフライパンで炒める。
火が通ったら、ほうれん草を加え、
ソース、オイスターソース少々を加え、水分を飛ばすように炒める。
※キャベツを使うと、焼きそば風に!

Soak the dried daikon in water and put it back in, and drain the water by hand.
Cut carrots and onions into small pieces and fry them in an oil-heated frying pan with dried daikon radish.
When it's cooked, add spinach,
Add a little worcestershire sauce and oyster sauce and fry to remove any water.
* If you use cabbage, it looks like yakisoba!


●薄切りレンコンの煮物 Simmered sliced lotus root
レンコンは薄切りにして、少量の水でゆで、
だし醤油を加えて味をつける。

Slice the lotus root and boil it in a small amount of water.
Add soy sauce to taste.


●玄米飯 Brown rice


●ガドガドサラダ風温野菜 Gado-gado salad-style hot vegetables
卵はお好みの固さにゆでて半分に切る。
にんじん、かぼちゃ、サツマイモは薄切りしてレンジで蒸す。
レンコン、厚揚げは食べやすい大きさに切り、
少なめの水で茹でて、水を切る。
ブロッコリー、きぬさや、いんげん、京しろ菜は、
食べやすい大きさに切り、塩少々を加えた熱湯で茹でて、水を切る。
レタス、トマトも入れて、彩り豊かに詰める。
ボウルに、練りごま、スイートチリソース、マヨネーズ、味噌、砂糖少々を入れて混ぜ合わせソースをつくる。
※ガドガドソースはピーナッツバターやナンプラー(魚醤)で作りますが、
代わりに、練りごまを使ってみました。

Boil the eggs to the desired hardness and cut in half.
Slice carrots, pumpkins and sweet potatoes and steam in the microwave.
Cut lotus root and fried tofu into pieces that are easy to eat.
Boil in a little water and drain.
Broccoli, Kinusaya, Green beans, Kyoto Shirona,
Cut into pieces that are easy to eat, boil in boiling water with a little salt, and drain.
Add lettuce and tomatoes and stuff them in a colorful way.
In a bowl, add sesame seeds, sweet chili sauce, mayonnaise, miso, and a little sugar and mix to make a sauce.
* Gado-gado sauce is made with peanut butter and nampula fish sauce.
Instead, I tried to use the sesami paste.

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