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2020年12月7日のお弁当 Bento on December 7, 2020

30分でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.

ベジタリアン弁当 Vegetarian lunch

スープジャーで、ホカホカあったかご飯 Warm rice in a soup jar

●大豆ミートと小松菜のオイスター炒め Stir-fried soybean meat and Japanese mustard spinach with oyster sauce
フィレタイプの大豆ミートと、食べやすい長さに切った小松菜を
ごま油を熱したフライパンで炒め、
オイスターソースと中濃ソースを加えて、絡めるようにして味をつける。

Fillet-type soybean meat and Japanese mustard spinach cut into easy-to-eat lengths
Fry sesame oil in a hot frying pan,
Add oyster sauce and semi-thick type Worcester sauce and season by entwining.


●アスパラ、シイタケ、カリフラワー、コーンのカレー炒め Stir-fried asparagus, shiitake mushrooms, cauliflower, and corn with curry flavor
斜め切りしたアスパラガス、薄切りしたシイタケ、小さく分けたかりすらわー、缶詰コーンを油を熱したフライパンで炒め、
ゆかり(赤紫蘇のふりかけ)、カレー粉、こしょうで味を調える。
※ゆかりがなければ、酢と塩を加えます。

Sliced asparagus, sliced shiitake mushrooms, small pieces of corn, and canned corn in a frying pan heated with oil.
Season with yukari (sprinkled with red perilla), curry powder, and pepper.
※If you don't have Yukari, add a small amount of vinegar and salt.


●玄米飯 Brown rice


●蒸しサツマイモ Steamed sweet potatoes
一口大に切ったサツマイモをレンジで蒸します。

Steam the sweet potatoes cut into bite-sized pieces in the microwave.


●きんぴらごぼう Stir-fried burdock root and carrot cut into very long strips
ごぼうはたわしか丸めたアルミホイルで良く洗い、
斜め薄切りにしてから重ねて千切りにし、水にさらしてアクを抜く。
(水の色がなくなるまで数回水を取り替える。)
にんじんも千切りにする。
フライパンにごま油を入れ、ごぼうとにんじんを炒める。
少ししんなりしたところで、料理酒か水を少々入れて混ぜ合わせ、
火を通す。
だし醤油を回しいれ、混ぜあわせ、味を調える。
火を止めて余熱で味をしみこませる。
ごま油を回しかけ、風味付けする。
※ごぼうやにんじんの千切りに時間がかかるので、
前日の夕飯用に作って、お弁当用に取り分けておくほうが楽です。(笑)

Wash the burdock well with a scrubbing brush or aluminum foil.
Slice it thinly and diagonally, stack those slices and cut into juliennes.
Soak them in water to remove the lye.
(Change the water several times until the color of the water disappears.)
Cut the carrots into julienne.
Put sesame oil in a frying pan and fry burdock root and carrots.
When it becomes a little soft, add a little sake or water, mix and cook.
Sprinkle with soy sauce and mix to adjust the taste.
Turn off the heat and soak the residual heat in the flavor.
Sprinkle with sesame oil to add flavor.
※It takes time to shred burdock root and carrot, so it is recommended to make it for the meal the day before.


●きゅうりとトマトのガーリック炒め Stir-fried cucumber and tomato with garlic
食べやすい大きさに切ったキュウリと、細切りしたニンニクを
オリーブオイルを熱したフライパンで炒め、
半分に切ったプチトマトを加え、塩こしょうで味を調える。
※しおれてきたキュウリも美味しく食べることができます。
パスタにもよくあいます!

Cucumber cut into pieces that are easy to eat and garlic that is cut into small pieces
Fry olive oil in a hot frying pan,
Add petit tomatoes cut in half and season with salt and pepper.
* You can also eat the wilted cucumber deliciously.
It goes well with pasta too.


●ブロッコリー broccoli
房に分けて、塩を加えた熱湯で茹で、水を切る。

Divide into bunches, boil in boiling water with salt, and drain.


●レンコンのケチャップ炒め Stir-fried lotus root with tomato ketchup
蓮根は薄めに切り、フライパンで炒め、水を加えて蒸気で火を通す。
バター、塩、こしょう、ケチャップを加えて、混ぜながら炒める。

Slice the lotus root into thin slices, fry in a frying pan, add water and steam.
Add butter, salt, pepper and tomato ketchup and fry while mixing.


●厚揚げと壬生菜のゆず風味の煮物 Boiled Atsuage (fried tofu) and Mibuna (MIbuna Green vegetable) with yuzu (citrus fruits) flavor
食べやすい大きさに切った厚揚げをだし醤油で煮て味をしみこませ、
壬生菜を加えて火を止め、細切りしたゆずの皮を加えて香りをつける。

Cut the Atsuage (fried tofu) into a size that is easy to eat, boil it with dashi soy sauce, and soak it in the flavor.
Add Mibuna, turn off the heat, add finely chopped yuzu peel and add aroma.


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