[ 奥さんを喜ばせる食卓 ] Lasagna with asparagus │ ラザニア アスパラ添え
I made lasagna for my wife. It was very delicious and my wife was delighted. The decoration is important. I want to make delicious meals again. Cooking for my wife:)
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「材料」2人分
ベシャメルソース
バター 50g
小麦粉 50g
牛乳 300ml
塩 適量
胡椒 適量
ラグーソース
玉ねぎ 1コ
EVオリーブオイル 大さじ2
きざみにんにく 大さじ1
牛ひき肉 500g
トマトペースト 350g
塩 適量
胡椒 適量
バジル 適量
パルメザンチーズ 適量
ラザニア生地 5枚
チェダーチーズ 2枚
モッツァレラチーズ 200g
アスパラガス(塩ゆで)
「作り方」
1. フライパンにバターを溶かし、小麦粉を少しずつ加え弱火で混ぜる。
2. 牛乳も分けて加え、なめらかなベシャメルソールになったら、塩・胡椒を加える。
3. みじん切りしたにんにく、玉ねぎをEVオリーブオイルで炒める。牛ひき肉、トマトペーストの順で入れ、塩コショウ、バジル、パルメザンチーズで味を整える。
4. オリーブオイルを少量入れたお湯でラザニア生地を茹であげ、生地、ベシャメルソール、ラグーソース、の順で重ねていく。最後は生地の上にベシャメルソース、ラグーソース、チェダーチーズ、モッツァレラチーズを盛り付け、180℃のオーブンで30分焼けば出来上がり。
5. 奥さんの喜ぶ顔を想像しながら、お皿に盛り付ける!(完成)
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Ingredients:
[ For the Bechamel sauce ]
50g Butter
50g Flour
300ml Milk
salt
pepper
[ For the Ragout sauce ]
1 onion
2 tsp EV olive oil
1 tsp chopped garlic
500g Ground beef
350g Tomato paste
salt
pepper
basil
parmesan cheese
5 lasagna noodles
2 slices of cheddar cheese
200g mozzarella cheese
Asparagus (boiled in salt)
Instructions:
1. melt butter in a frying pan, add flour little by little and mix over low heat.
2. add milk separately, and when it becomes a smooth bechamel sauce, add salt and pepper.
3. fry chopped garlic and onions in EV olive oil. Add ground beef and tomato paste in that order, and season with salt and pepper, basil, and parmesan cheese.
4. boil the lasagna dough in hot water with a small amount of olive oil, and layer the dough, bechamel sauce, and ragout sauce in that order. Finally, serve bechamel sauce, ragout sauce, cheddar cheese, and mozzarella cheese on the dough and bake in an oven at 350° F for 30 minutes.
5. serve on a plate while imagining your wife's happy face! (Finished!)
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