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✾マサラチャイ
こんにちは、ちまです。
前回はバターチキンカレーを紹介しました。たくさんのスパイスを使用して作りましたが、どこで調達したのかというと、西葛西のインド食材店です。スパイス以外にもバスマティライス(インド米)やアタ粉(チャパティに使う全粒粉)など、インドのものが色々あって、見ているだけで外国気分が味わえて楽しいです。以前に寄った際に、店の小さな台所で、インド人の店員さんがマサラチャイの作り方を教えてくれました。前職は料理人だったそう。意外と簡単に作れます。お好みでしょうがやブラックペッパーを追加してもおいしいです。
Hello this is Chima.
Last time I introduced butter chicken curry. I made curry using many spices. I got those spices at Indian store in Nishikasai. They have not only spices but also basmati rice and atta flour etc. I felt like I'm traveling in India. When I went there before, an Indian staff taught me how to make masala chai at the small kitchen in the store. It was easy to make. You can add ginger or black pepper as you like.
マサラチャイレシピ
材料(2杯分)
カルダモン 2個
クローブ 2個
シナモン 1かけ
アッサム茶葉 大さじ2
水 160cc
牛乳 320cc
砂糖 お好みで
作り方
①スパイスを軽く砕く。
②鍋に水、スパイス、茶葉を入れ、弱火で5分ほど煮る。
③牛乳を加えひと煮立ちさせる。
④漉しながらカップに注ぐ。
完成😆
Masala chai recipe
Ingredients (for two cups of tea)
2 cardamom
2 clove
1 piece of cinnamon
2 table spoons of assam tea leaves
160cc water
320cc milk
sugar (optional)
Directions
①Crush the spices.
②Heat water, spices, and tea leaves with pot over low heat for 5 minutes.
③Add milk and bring to a boil.
④Strain and pour tea into the cups.
It's done😆
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