簡単ケーキの作り方!〜イタリア人の友人のママ直伝
イタリア人の友人の母が息子のために送ったケーキのレシピ.その友人と一緒に作ったところ上手く行き,補足と英語訳をして送ってくれたのでシェア!手順も簡単で材料も少なく美味しくできるのでぜひ!
日本語を知らない友人と作る人向けに英語版と日本語版を載せています.
The recipe for a cake that the mother of my Italian friend sent for her son. I tried making it together with my friend, and it turned out well. He provided additional notes and translated it into English. I felt it should be shared for anyone, so I got permission from him and now I share! The steps are simple, the ingredients are few, and it turns out delicious, so give it a try!
English
Ingredients
1 egg
90 g sugar
160 milk
60 oil
2/3 of a baking powder egg (around 10 grams)
200 g flour (or 170 flour and 25 cocoa if you want to make cocoa cake)
With these ingredients you get a plain cake, then you can add whatever you want (cinnamon, chocolate drops, coconut, if you want to make it with nuts add around 50g of walnuts/almonds/ peanuts/cashews cut in small pieces)
Proceeding
Mix all the ingredients well, reaching a not too liquid texture. Pour everything into a metal tray with oven paper (you can also use a silicon tray without oven paper): recipe is easier to complete if tray has between 20 and 22 centimetres of diameter.
Preheat the oven at 180 degrees and, when it gets to temperature place the cake in the oven for 30 minutes. If you want to check the cake DO NOT OPEN THE OVEN before 20 mins or else it will deflate (better to check it directly at the end). After 30 minutes stab the cake with a knife or stick and, if when you pull it out it's completely dry then the cake is cooked and you can take it out of the oven. If the knife is a bit wet, or some crumbs stick to it, it means cake isn't ready yet: if the knife is wet but the top of the cake appears to be already cooked, cover the top of the tray with something (a sheet of oven paper) and put the cake back in the oven for 10/20 minted (depending on how raw it is). If you use a smaller tray (18 cm of diameter), which will also be deeper, then you need the extra time as the cake's larger height will make it slower to cook on the bottom.
Supplement
When checking the inside of the cake, if you see any raw dough sticking to the knife, bake it in the oven for another 10 minutes or so. In my experience, I baked it three times, 20 minutes initially, followed by an additional 10 minutes twice. This was because the smaller mold we used resulted in a taller cake than expected, requiring extra time for heating.
Japanese 日本語
材料
卵1個 砂糖90g 牛乳160g 油60g ベーキングパウダー卵2/3個(約10g) 薄力粉200g(ココアケーキを作りたい場合は、薄力粉170gとココア25gでも可)
シナモン、チョコレートドロップ、ココナッツ、ナッツを入れたい場合は小さく切ったクルミ、アーモンド、ピーナッツ、カシューナッツを50gほど加える。
手順
すべての材料をよく混ぜ合わせる。オーブンペーパーを敷いた金属トレイ(オーブンペーパーなしのシリコントレイでも可)にすべてを流し込む。トレイの直径が20~22センチあるとレシピが完成しやすい。ケーキをチェックしたい場合は、20分前にはオーブンを開けないこと。30分後、ナイフか棒でケーキを刺し、引き抜いたときに完全に乾いていれば、ケーキは焼けているのでオーブンから出してよい。ナイフが少し濡れていたり、パンくずがナイフにくっついている場合は、ケーキがまだ焼けていないことを意味する。ナイフが濡れていても、ケーキの上部がすでに焼けているようであれば、トレイの上部を何か(オーブンペーパー)で覆い、ケーキをオーブンに戻して10~20分焼く(生焼け具合による)。小さめのトレー(直径18cm)を使う場合は、深さも深くなるため、ケーキの高さが大きくなり、底に火が通るのが遅くなるため、余分な時間が必要になる。
補足
生焼けかどうかをチェックする際は,ナイフに少しでも生の生地がくっついていたら,もう10分くらいしっかりオーブンで焼いたほうが良い.僕が作った時は20分→10分→10分というように追加で2回焼き直した.レシピではオーブンで20分だったが,追加で焼き直す必要になった理由は生地を流し入れる型が比較的小さくて,ケーキに高さが出たから.