【3min】SUNDAY NEWS☼HOW DO YOU MAKE VEGAN HARD-BOILED EGGS?
*********
The latest to reinvent the vegan egg is Swiss grocery retailer Migros which, through its subsidiary vegan brand V-Love, has developed a vegan hard-boiled egg called The Boiled.
To make the vegan egg, Migros uses soy protein, starches such as rice and corn, and gelling agents such as agar-agar.
While Migros claims it is the first company to create a vegan hard-boiled egg,
other plant-based brands recently launched similar products that mimic the chicken egg in looks, taste, and texture.
In August 2021,
Texas-based plant-based brand Crafty Counter debuted its own version of the vegan hard-boiled egg.
The brand’s ready-to-eat WunderEgg is the first that is made with a base of nuts, including cashews and almonds,
along with coconut milk and agar (a seaweed-based gelatin substitute) and colored and flavored with turmeric and nutritional yeast.
No peeling required, the can be sliced on breakfast sandwiches, diced in a loaded salad, or simply eaten whole with a little sea salt.
This article is republished from VegNews.
![](https://assets.st-note.com/production/uploads/images/84243964/picture_pc_578d57b59c43b09d444304cca3b623d7.png?width=1200)
*********
《words/phrases》
★agar-agar:
a gelatinous substance obtained from certain red seaweeds and used in biological culture media and as a thickener in foods.
⭐︎寒天:特定の紅藻類から得られるゼラチン状の物質で、生物学的な培養液や食品の増粘剤として使用されます
★gelatin:
a clear substance obtained by boiling animal bones, skin, etc., and used to make some foods and other substances such as glue.
⭐︎ゼラチン:動物の骨や皮などを煮て得られる透明な物質で、食品や接着剤などに使用されます
★peeling:
remove the outer covering or skin from (a fruit or vegetable).
⭐︎皮むき:果物や野菜の)外側の覆いや皮を取り除くこと
ーヴィーガンゆでたまごはどう作る?ー
ヴィーガンの卵を新しく作り直したのは、スイスの食料品小売店ミグロスです。ミグロスは、子会社のヴィーガンブランドV-Loveを通じて、ヴィーガンのゆで卵「The Boiled」を開発しました。The Boiledは、大豆タンパク質、米やトウモロコシなどのでんぷん、寒天などのゲル化剤を使用して、ヴィーガンエッグを製造しています。
ミグロスはヴィーガンのゆで卵を作った最初の企業だと主張していますが、他の植物由来のブランドも最近、見た目、味、食感において鶏卵を模倣した同様の製品を発売しています。2021年8月には、テキサス州に拠点を置く植物由来のブランド「Crafty Counter」が、自社版のヴィーガンゆで卵を発売しました。すぐに食べられるWunderEggは、カシューナッツやアーモンドなどのナッツをベースに、ココナッツミルクと寒天(海藻由来のゼラチン代用食品)を加え、ターメリックと栄養酵母で着色・味付けした初めてのものです。
皮むき不要のヴィーガンゆでたまごは、朝食のサンドイッチにスライスしたり、サラダに刻んで入れたり、シンプルに海塩を少しつけて丸ごと食べたりすることができます。
この記事はVegNewsに掲載されたものです。
==========================
ーWE ARE CULTURAL PROGRESS ー
==========================
◉article everysunday
◉happier living
◉wealthy inspiration
◉green ideas
◉life fulfillment
◉3 min easy