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15.コルディリェーラの棚田群/フィリピン


今日、ゆーがと旅するところは、コルディリェーラの棚田群/フィリピン   です~ (1995年世界遺産登録)
コルディリェーラの棚田群は、フィリピンのルソン島北部、標高1000~2000mの中央山岳地帯の東斜面に広がっており、
そこでは、少数民族イフガオ族が2000年にわたって、稲作を行っています。
山頂から引いてきた水を石積みの仕切りで溜めることで水田を形成していて、 急勾配の棚田に大型農耕機械が入れないことから、ほとんどは手作業です。
後継者不足に悩み、2001年には、危機遺産リストに登録されたのですが、国内外の支援と、精力的に図られた伝統技法による棚田保全により、2012年には危機遺産リストから削除されました。
棚田の規模としては、世界最大で、ここの景観は「天国への階段」とも呼ばれています。


フィリピンでおススメの料理は、カレカレ(KareKare)ナスやいんげん等の野菜と牛肉をピーナッツソースで煮込んだシチューで、日本では食べたことがないような味とか!試してみては、どうでしょう?

 
Today you are travelling with Yuga to the terraced rice fields of the Cordillera, Philippines.
The terraced rice fields of the Cordillera are spread across the eastern slopes of the central mountainous region in northern Luzon Island, Philippines, at an elevation of 1000 to 2000 meters. The indigenous Ifugao people have been practicing rice cultivation there for over 2000 years.
The rice paddies are formed by collecting water brought down from the mountaintop and retaining it using stone walls. Due to the steep gradient of the terraced fields, most of the farming is done manually as large agricultural machinery cannot be used.
Facing a shortage of successors, the terraced rice fields were registered on the list of endangered heritage sites in 2001.
However, with domestic and international support, as well as dedicated efforts to preserve the traditional techniques, they were removed from the list of endangered heritage sites in 2012.
The terraced fields here are the largest in the world, and the landscape is often referred to as the 'Stairway to Heaven.'
As for recommended Filipino cuisine, I suggest trying Kare-Kare. It is a stew made with vegetables such as eggplant and green beans, as well as beef, simmered in a peanut sauce.
It has a unique taste that you may not have experienced in Japan. Why not give it a try?"

 


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