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須木の甘酒

外国人の目線からの小林。今回は日本の独特なドリンク甘酒について学びました。

甘酒は好きですか。
私自身実は、最近まであまり好きではなかったかもしれません。想像できる飲み方を知らなかったため、水で割って飲む程度でした。今日は、偶然の紹介で知れた使い方についての投稿になります。
私の業務はシーズンによって少し変わります。秋から年末までは学校訪問が多く、市内にある南小学校から宮崎市に近い紙屋小学校まで方々回ります。
何週間か前に、紅葉がちょうど絶頂を超えた頃、須木に行きました。学校訪問の後、同じ須木にある甘酒を作る人に会いました。とても明るく、面白い方でした。

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5分間ほどの短いおしゃべりの間、たくさん笑いました。甘酒が「米と糀」から作られ、お砂糖が入っていないと分かりました。

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飲み方について聞いてみると、アイデアをたくさん聞かせてもらって、そのときから毎日食べるミューズリ(写真をご覧ください)にかけるようになりました。濃い甘さが少し苦手な私にとってぴったりの甘酒。

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日本に来て、ドイツにない食材の使い方に関しては分からないことが山ほどあるので、そういったヒントはありがたいです。もしあれば、みなさんのとっておきのレシピお聞かせください。

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Suki’s Amazake

 I this category I will introduce bits and parts of Kobayashi from my point of view, which is by nature that of a foreigner. In today's article I will talk about Nippon's special power drink "Amazake" and how I learned to appreciate it. 

Do you like Amazake?
To be honest, until recently I couldn’t say that I liked it very much. Moreover, I couldn’t think of more creative ways to consume it than to drink it, mixed with water. Today’s post will be about a fateful day, when I learned that there are more exciting ways to use Amazake. 😁
Depending on the season, a lot of time is dedicated to visiting Kobayashi’s elementary schools. From nearby Minami Elementary to Kamiya Elementary, which is halfway between Kobayashi and Miyazaki, I visit almost all of them. On that day, a few weeks ago, when the autumn foliage had just passed its zenith, I happened to be in Suki on such business. After the school visit, I decided to take a look at the place that had been recommended to me to learn about the Amazake produced in Suki. During a short and entertaining conversation with a charming lady, I learned many new and interesting things about Amazake. For example, I had always assumed that it contained sugar, but was told that the sweetness is the result of a the saccharification of starch (rice) through Koji mold. When asking about ways to enjoy Amazake, I was told to be creative and to try and mix it with yogurt. This was what inspired me to sprinkle it over my morning-muesli and I haven’t eaten a yummier one since. As someone who avoids overly sugary foods, it’s Amazake’s unobtrusive sweetness that really won me over. I realized that my knowledge on how to use Japanese ingredients to their full potential is still quite limited.

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