『友人にオススメされた小柴漁港に穴子を食べに行った話』
食べることに関しては貪欲な方だと思う。
コレ美味しい!とか、このお店いいよ!とオススメされたら、"行きたい店リスト"にメモっておいて、暇を見つけて訪れるのが楽しみの一つ。
今回は、金沢八景の小柴漁港へ。
(GW前に行ったのですが色々あって今noteに書いてます)
すぐ隣の海の公園には何度も行ったことがあったが、漁港に来たのは初めて。
お目当ては、小柴の穴子。
本日のおすすめの穴子丼一本盛をあえて避け、穴子は少し小さくなるが海老が入っている小柴丼をチョイス。
穴子は十分大きくてフワフワでした!
ただ、一言だけ言うなら観光地価格(1,300円)だったということ。
腰越漁港の朝どれフライなら、
アジ、サバ、イワシ、サバコロッケ(2個)のフルコースで同じ1,300円だから。
そんなことをブツブツ考えながら一休み。
毎年潮干狩りで賑わう海の公園も、落ち着いたゆっくりな時間が流れてました。
『A story about going to eat conger eel at the Koshiba fishing port recommended by a friend』
I think I am greedy when it comes to eating.
I make a note of "List of shops I want to go to" recommended this is delicious! Or, this shop is good!
I enjoy visiting those shops in my spare time.
This time, I went to Kanazawa Hakkei's Koshiba fishing port.
I've been to the marine park many times, but this is the first time I've come to a fishing port.
The aim is Koshiba's conger eel.
I dared to avoid today's recommended conger eel bowl, I chose the Koshiba bowl that the conger eel is a little small, but the shrimp is contain.
The conger eel was big enough and fluffy!
However, in a word, it was a tourist spot price (Koshiba bowl: 1,300 yen).
The fried fish caught in the morning at Koshigoe Fishing Port is also the same for 1,300 yen. A full course of horse mackerel, mackerel, sardines, and mackerel croquette (2 pieces).
I take a break while thinking about such things.
The marine park, which is crowded with clamming every year, also had a calm and slow time.