
🍴¥1000円以下で満足😋inシンガポール食事🇸🇬🍴〜その1〜
シンガポール定番の料理のチキンライス煮卵付きパクチー抜き$4.5約¥522円(煮卵なし$3.8レート¥116円計算)

チキンは焼き蒸しにした感じで骨がちゃんととってあって食べやすい💡
味に飽きてきたらダークソイソース(醤油とソースの間のような味)やチリソース(エビチリみたいに甘辛い)をかけて食べます。
タイ米は鶏出汁で柔らかめに炊き込んであります。
鶏出汁スープは生姜となにか薬草が効いた味🤔
シンガポールに来るたびにいつもこの味に苦戦してるので、そろそろなんの調味料か覚えたいです。
私があまり得意ではないローリエを苦くしたような苦い味の調味料ですが、少しだったので大丈夫でした。
お腹が空きすぎて他にもチキンライスがあったけど、手前の空いてるお店に入り込みました。
ハズレが少ないチキンライスなので完食しました🍴

🍴Let's go out with $10 in hand🍴〜Part 1〜
Singapore's classic chicken rice with boiled egg, no coriander, $4.5, about ¥522 ($3.8 without boiled egg, calculated at ¥116)
The Thai rice is cooked soft in chicken broth.
The chicken is steamed and grilled, with the bones properly removed, making it easy to eat💡
When you get tired of the taste, you can add dark soy sauce (a mix between soy sauce and sauce) or chili sauce (sweet and spicy like shrimp chili).
The chicken broth soup has a hint of ginger and some herbs.
It's a bitter seasoning that I'm not very fond of, but it's only a little, so it was fine.
I was so hungry that I went into the other chicken rice place near the shop that was open.
I ate it all because the chicken rice is rarely a disappointment🍴