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🍴 ¥1000円以下で満足🍴シンガポール食事🇸🇬🍴〜その19〜
本日はどれも初めて食べたマレー地域のインド料理
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◯ジャガイモ入りマサラトーセ(トセ、ドーサ呼び方色々説あり) $2.8 およそ¥319 (¥114円レート計算)
白:ココナッツ、赤:サンバル、黄色:豆
3種類とも今までに食べたことないスパイスで程よい辛さ
マレーシアに移り住んだインド人が作ったらしいです🍛
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◯プトゥピリン $3.5 およそ¥399 (¥114円レート計算)
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中にグラマッカ(椰子砂糖(黒糖みたいな物) が入っててココナッツをつけて食べる
冷めるとイマイチ、温かいのがgood!
◯マタクチンジュース $2 ¥228 (¥114円レート計算)
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激甘!お茶色してるけど、グラマッカジュースにマタクチン(ライチみたいな南国フルーツ)が沈んでる飲み物
🍴Let's go out with $10 Singapore dollars🍴~Part 19~
Today, I ate all the Indian dishes from the Malay region for the first time.
◯Masara Tose with potatoes (there are various theories about how to call it Tose and Dosa) $2.8
White: coconut, red: sambal, yellow: beans
All 3 types are spices that have never been eaten before, and moderate spiciness
It seems to have been made by an Indian who moved to Malaysia
◯Ptupirin $3.5
It contains grammacca (palnut sugar (like brown sugar) and eats it with coconut
It's not good when it's cold, but it's good when it's warm!
◯Matactin juice $2
Very sweet! A drink that is brownish but has matactin (a tropical fruit like lychee) in Gramacca juice
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